09:50, pon, 29. Apr

Deli nekaterih parkov ostajajo zaprti





Zaprti ostajajo del Mestnega in Magdalenskega parka ter del Tomšičevega drevoreda.

zasneženi mestni park v aprilu, foto: Snaga

Po ogledu nastale škode na parkovnih površinah v Mariboru, ki ga je opravila mestna arboristka, ostajajo zaprti del Mestnega in Magdalenskega parka ter del Tomšičevega drevoreda, kjer morajo odstraniti nekaj visečih večjih vej iz drevesnih krošenj, pa tudi bukovo drevo, ki je zaprlo sprehajalno pot.

V snegolomu je največ škode nastalo na mladih cvetočih drevesih divjega kostanja in drevesih velikolistne lipe. Posamezne večje veje so se lomile, predvsem na nekaterih starejših drevesih divjega kostanja in ostrolistnega javorja. Pojavil se je tudi upogib vej pri vseh stebrastih sortah (stebrasti hrast dob, stebrasti navadni beli gaber, stebrasti tulipanovec). Številna drevesa imajo še vedno deloma do močneje povešene veje, za katere se pričakuje da se bodo dvignile v prihodnjih tednih, ob morebitnih nadaljnjih nenadnih sunkih vetra lahko pride do dodatnih odlomov vej predvsem pri mladih drevesih.

“V Snagi smo od četrtka zjutraj aktivno sanirali posledice, in sicer z ročnim čiščenjem (opravili smo več kot 120 ur dela), žaganjem odlomljenih vej z motorno žago, polomljene veje v krošnjah smo odstranjevali s pomočjo avtodvigala. Skupaj smo doslej iz parkovnih površin odpeljali več kot 15 ton zelenega obreza, pričakujemo pa, da bo količina v prihodnjih dneh še narasla,” so sporočili iz Snage.

Snagini delavci so mestni park skorajda že očistili, saj so posledice snegoloma komaj vidne.

Mestni park Maribor

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.