04:30, ned, 19. Maj

Deljena mnenja o prašičjih (svinjskih) farmah v bližini spalnih naselij





Na našem portalu smo pred kratkim postavili bralcem vprašanje, ali podpirajo, da se v bližini spalnih naselij ali/in v njihovi neposredni bližini vzpostavlja prašičje farme.

Pri anketi je sodelovalo 2.691 oseb. 61 odstotkov od teh ali 1.643 sodelujočih je odgovorilo, da to podpirajo.  Vseeno je 228 sodelujočim ali osmim odstotkom. Tega pa ne podpira 30 odstotkov ali 820 sodelujočih v anketi.

Anketo smo delili tudi na družbeno omrežje Facebook, kjer je omogočeno, da uporabniki tudi komentirajo in ob odgovoru, ali podpirajo prašičje farme v bližini spalnih naselij ali ne podpirajo, tudi podajo svoje mnenje. In ta mnenja so bila precej raznolika. Tako je med vsemi nekdo izpostavil: “Brez kmetij vsi pocrkamo. SLO je itak premalo samooskrbna. Poleg tega pa obstoječe kmetije obstajajo že 100 + let. Spalna naselja pa so pojem novejšega časa. Torej, če teh iz spalnih naselij ni motilo nič ob nakupu in prihodu v ta prostor, menim, da jih tudi zdaj ne bi.”  Več komentatorjev je menilo, da če so farme na kmetijskih zemljiščih, naj bodo. Eden od komentatorjev je zapisal, da je odvisno od tega, kaj je bilo prej, svinjska farma ali naselje. Nekateri pa so pozivali k vegetarijanstvu oziroma veganstvu.

Med tem, ko so nekateri zagovarjali vzpostavitev farme v spalnem naselju ali ob njem, so nekateri poudarili vprašanje, ali bi bili za to tudi, če bi jim postavili farmo v njihovo bližino. Tako smo zasledili komentar: “Res me zanima, kako veseli bi bili VSI tukaj, ki pametujete, da je to v redu, če bi vam sosed postavil prašičjo farmo ob okno spalnice!!!” Nekateri so opozorili, da tudi na podeželju ne sem biti farme v strnjenem naselju.

Nekdo je postavil vprašanje, ali je kmetijska zemlja prišla v naselje ali se je naselje zažrlo v kmetijsko zemljo.  Ob tem pa je sledil komentar, v katerem opozarja, da je eno kmetija, drugo pa farma s pujski.

Komentarjev z izraženimi mnenji je še precej več, kažejo pa na različna stališča. Ne samo o vzpostavljanju tovrstnih farm v spalna naselja ali ob njih, ob rob mesta, na podeželje, zraven raznih ustanov, kot je npr. dom za starostnike, ali ob stanovanjskih hišah. Dotikajo se tudi tega, da nekaterim diši meso na krožniku, farme pa ne bi imeli v bližini, pa vse do tega, da se mesa ne bi jedlo, ampak podprlo vegetarijanstvo oziroma veganstvo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.