22:54, sre, 1. Maj

Dobri rezultati ptujskih športnikov





Nogometaši Drave so v 5. krogu 3. slovenske nogometne lige vzhod vpisali novo visoko zmago, potem ko so s 7:0 premagali Avto Rajh Ljutomer. Za Ptujčane sta se med strelce vpisala dvakrat Niko Šalamun in Marcel Blaj, po enkrat pa so zadeli Roko Begonja, Dino Dukađin in Tai Kmetec, poroča PeTV.

Nogometaši Podvincev so v 5. krogu 3. slovenske nogometne lige vzhod kar s 5:1 izgubili v gosteh z Brežicami 1919 Terme Čatež. Častni zadetek za Podvince je dosegel Jernej Orovič. V nogometni Super ligi so igralci Grajene ANproja prišli do prve točke, saj so v 3. krogu tekmovanja v soboto na domačem igrišču igrali 2:2 z Apačami.

Do prve zmage so v 1. slovenski nogometni ligi prišle igrale WFC Drava. Ptujčanke so v 6. kolu tekmovanja v Kopru z 1:0 premagale ekipo ŽNK Gažon. Zmagovalni zadetek za Dravo je dosegla Selma Šabotić. Novo mesto je v soboto in nedeljo gostilo Atletski pokal Slovenije za člane in članice v atletiki. V metu diska je iz Atletskega kluba Ptuj zmagala Veronika Domjan, ki je orodje vrgla 51,88 metra. Ista atletinja je bila druga v suvanju krogle, ki jo je vrgla do razdalje 12,14 metra. Ptujske barve so v Dolenjski prestolnici zastopali tudi Andraž Rajher (osvojil je četrto mesto v suvanju krogle – 12,41 metra in peto mesto v metu kladiva 55,55 metra), Taja Pučko (osvojila je četrto mesto v troskoku – 11,91 metra), Zoja Sluga in Nina Kirič.

V prejšnjem tednu sta na WTA teniškem turnirju v Ljubljani igrali Tamara Zidanšek in Nina Potočnik. Ptujski teniški igralec Blaž Rola je nastopil v slovenski reprezentanci na obračunu Davisovega pokala proti Luksembrurgu. Mlada ptujska odbojkarica Nika Milošič s slovensko reprezentanco tekmuje na Poljskem v kvalifikacijah za nastop na Olimpijskih igrah leta 2024 v Parizu.

Na Veliki nagradi Občine Vodice 2023 so iz Kolesarskega kluba Perutnina Ptuj v svojih kategorijah zmagale Živa Bohak, Kaja Adam in Hana Jeromel. Dobre rezultate so iz ptujskega kluba dosegli še Vivi Oblak, Zoja Jančič, Gaja Muršec, Anej Resman, Matija Lačen, Nik Vidovič, David Adam, Nik Muršec in Jon Pritržnik. Na enaintridesetem klubskem prvenstvu Golf kluba Ptuj je v soboto na Golf igrišču Ptuj sodelovalo 70 članov in članic ptujskega kluba. Naslov klubskega prvaka je osvojil med moškimi Jan Hribernik, med ženskami pa je bila najboljša Tajda Šarkanj.

Zavod za šport Ptuj, Športna zveza Mestne občine Ptuj, Mestna občina Ptuj, klubi in društva so od četrtka do nedelje izvedli 29. Ptujski športni vikend. Tega se je v štirih dneh skupno udeležilo okrog 1500 ljudi.

vir: PeTV, foto: Peter Kastelic (AZS)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.