06:46, sob, 20. Apr

Ne zamudite jutri: Dobrodelni 24 urni vzpon na Trikotno jaso





Rotary klub Maribor Grad že vrsto let zbira sredstva in pomaga ogroženim v Sloveniji in izven nje. Zavedamo se, da je tudi na mariborskih osnovnih šolah mnogo otrok iz socialno ogroženih družin, ki jim starši ne morejo plačati vsakodnevnega toplega obroka v šoli, ne morejo jim omogočiti šole v naravi ali udeležbe na raznih ekskurzijah in kulturnih dnevih ter drugih plačljivih dejavnostih. Mi jim želimo pri tem pomagati! Tokrat smo se odločili, da organiziramo športno rekreativno prireditev DOBRODELNI 24 URNI VZPON NA TRIKOTNO JASO.

Začetek dobrodelne prireditve bo v petek, 20. septembra 2013, ob 17. uri pri spodnji postaji Vzpenjače. Prireditev se bo zaključila v soboto, 21. septembra 2013, ob 17. uri na Trikotni jasi. Cilj vsakega udeleženca bo, da bo po svojih zmožnostih, peš ali s kolesom, čim večkrat premagal razdaljo od starta do cilja. Z udeležbo bo vsak udeleženec s startnino, ki bo znašala 10 EUR prispeval v dobrodelni fond, v zameno pa bo prejel topel obrok ter simbolično nagrado.

V okviru projekta bo potekal tudi pester spremljevalni program, izvedeni bodo razni koncerti znanih glasbenikov, manjkal ne bo niti otroški program za male nadobudneže. Dogodek pa ne bo namenjen le aktivnim športnikom in rekreativcem, pač pa tudi družinam in vsem, ki želijo s svojim sodelovanjem v projektu pomagati socialno šibkim otrokom in hkrati preživeti čudovit dan v naravi.
Projekt podpira tudi župan MOM dr. Andrej Fištravec, saj se zaveda, da je socialna stiska staršev ob pričetku šolskega leta največja in, da je potrebno s tovrstnimi projekti omogočiti osnovnošolcem, da imajo enake možnosti v razvoju, ne glede na socialni status družine iz katere izhajajo.

1187073_1387122371516854_1689194141_n

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.