07:51, pet, 3. Maj

Dobrodelni pohod Koraki za korakce





V Mariboru je včeraj korakalo več kot 2.000 dobrodelnežev, odetih v majice barve fuksija.

Koraki-za-korakce_Fotografija01_24.05.2014

Včeraj se je po ulicah Maribora in mestnem parku odvijal že 7. tradicionalni dobrodelni pohod Koraki za korakce. Udeležilo se ga je več kot 2.000 pohodnikov vseh starosti, ki so korakali za nakup potrebnih gibalnih pripomočkov za OŠ Miklavž na Dravskem polju, OŠ Maksa Durjave v Mariboru, OŠ Martin Konšak v Mariboru ter Društvo za pomoč otrokom z avtističnimi motnjami Školjke. Pohoda sta se tudi letos udeležila častna pokrovitelja, veleposlanik Združenih držav Amerike v Sloveniji, Joseph A. Mussomeli in soproga Sharon Flack Mussomeli. Dan je zaznamovala barva fuksije, takšne so bile namreč majice, v katere so bili oblečeni udeleženci pohoda in so jih prejeli ob poravnavi startnine.

Koraki-za-korakce_Fotografija02_24.05.2014

Za dobro voljo in motivacijo pred začetkom pohoda so z nastopi poskrbeli Pihalni orkester KUD Pošta, otroci OŠ Miklavž na Dravskem polju, OŠ Maksa Durjave v Mariboru in OŠ Martin Konšak v Mariboru, tradicionalno pa je dobro voljo razširila tudi vokalna skupina Korakci. Pred pričetkom pohoda so med vsemi prijavljenimi izžrebali tudi nagrajence nagrad, ki so jih prispevali donatorji. V znak podpore in dodatnega dobrodelnega izkupička pa je bila na Trgu Leona Štuklja odprta tudi 2. Korakova art tržnica.

Koraki-za-korakce_Fotografija04_24.05.2014

»Pomagati in omogočiti otrokom primerno okolje za razvoj njihovih sposobnosti in potencialov, je naše osnovno vodilo že šesto leto, odkar deluje Dobrodelno združenje Koraki za korakce. Pod okriljem združenja organiziramo različne dobrodelne projekte, ki jih člani pripravljamo povsem prostovoljno. Vsak uspešen projekt nam da zagon za naslednjega, ves trud pa je poplačan ob nasmejanih obrazih otrok, ki smo jih deležni od predajah donacij,« je po zaključku današnjega pohoda povedala Andreja Kračun, predsednica združenja Koraki za Korakce. V celotnem obdobju delovanja, od leta 2009 pa do danes, je združenju s pomočjo sponzorjev, donatorjev, v glavnem pa s prispevki udeležencev na prireditvah, uspelo donirati že za dobrih 110.000,00 evrov terapevtskih pripomočkov.

Koraki-za-korakce_Fotografija03_24.05.2014

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.