20:47, pon, 8. Avg

Dodatni razpis za bivanje v mariborskih študentskih domovih

Študentski domovi Univerze v Mariboru so objavili dodatni razpis za sprejem študentov visokošolskega študija v Študentske domove Univerze v Mariboru za študijsko leto 2017/2018. Prošnjo za sprejem je mogoče oddati do 1. maja 2018.

Elektronske vloge za sprejem v domove na spletnem portalu eVŠ. Razpis in vse dodatne informacije v zvezi s prijavo za bivanje, so objavljene na spletni strani Študentskih domov UM.

Pisarna za študentske domove bo o prošnjah za sprejem, ki bodo vložene do vsakega petega v mesecu (prvič do 5. 1. 2018 in nato do 5. 2. 2018, 5. 3. 2018, 5. 4. 2018 in 1. 5. 2018), odločila v 30 dneh in na spletni strani študentskih domov objavila prednostno listo ob upoštevanju splošnih pogojev iz 12. člena Pravilnika o subvencioniranju bivanja študentov (Uradni list RS, št 22/01 s spremembami in dopolnitvami) in meril iz 13. do 18. člena tega pravilnika. Na vselitev bodo vsak mesec povabljeni vsi študenti s pozitivno rešenimi prošnjami in bodo lahko še v tem študijskem letu 2017/18 izkoristili prednosti bivanja v študentskih domovih.

amfiteater ff um, študenti

Na razpis se lahko prijavijo državljani Republike Slovenije s statusom študenta in se izobražujejo po študijskih programih, ki se izvajajo kot redni ali izredni študij, razen študija na daljavo; niso v delovnem razmerju ali ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti, niso vpisani v evidenco brezposelnih oseb pri pristojnem organu oziroma niso poslovodne osebe gospodarskih družb ali direktorji zasebnih zavodov ter niso prejemniki pokojnine, razen prejemniki družinske pokojnine; povprečni bruto dohodek na člana družine v preteklem letu ne presega 150 % povprečne bruto plače na zaposlenega v RS v istem obdobju, imajo stalno prebivališče oddaljeno najmanj 25 km od kraja študija in niso izključeni iz študentskega doma.

Študentski domovi Univerze v Mariboru, ki se nahajajo v petih naseljih (v bližini fakultet in centra mesta), nudijo študentom 2.663 ležišč, od tega 730 ležišč v enoposteljnih sobah. Poleg ugodne cene bivanja (med 73 in 138 evri na mesec), nudijo študentom številne ugodnosti, od sob z neomejeno uporabo interneta in priključkom za CTV, souporabe kuhinj in kopalnic, možnosti uporabe pralnega in sušilnega stroja, pa vse do uporabe sob za študij, obštudijsko dejavnost, možnosti uporabe športnih objektov in najema parkirnega mesta v garažnih hišah na Lentu in Smetanovi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *