06:44, sob, 18. Maj

Đoković: Nisem anticepilec, a ne bom se cepil, četudi bi se s tem moral odpovedati vsem naslovom





Srbski teniški igralec Novak Đoković je v intervjuju za angleški BBC poudaril, da se noče cepiti proti covidu, a tudi, da ni anticepilec.

Vprašali so ga namreč, ali se je pripravljen cepiti, saj bo še nekaj teniških turnirjev, na katerih bi lahko nastopil, a le če bo izpolnjeval pogoj, torej, da je cepljen. Dejal je, da raje izpusti te turnirje, se jih ne udeleži, kot pa da bi se moral cepiti. Dejal je, da se rajši odpove vsem naslovom v tenisu in da je pripravljen plačati to ceno. Tako se očitno ne bo udeležil Roland Garrosa, Wimbledona, odprtega prvenstva ZDA, Indian Wellsa. Igral pa naj bi konec februarja na turnirju v Dubaju.

Đoković sicer upa, da bodo organizatorji turnirjev spremenili pogoje, a če se to ne bo zgodilo, se pač ne bo. Poudaril je, da so načela odločanja o njegovem telesu pomembnejša od vseh naslovov in tudi od česar koli drugega. Upa tudi, da bo kmalu konec tega virusa. Poudaril je, da ni anticepilec, da ni proti cepljenju, le da hoče svobodno odločitev, ne pa prisile. Hoče svobodo pri tem, kaj vnaša v svoje telo.

Na svoji Facebook strani je danes zapisal, da je hvaležen za možnost odgovarjati na vprašanja, prav tako je hvaležen tudi navijačem, ki ga podpirajo v zadnjih tednih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.