17:19, ned, 5. Maj

Đokovič po zmagi v Wimbledonu upa na udeležbo na odprtem prvenstvu ZDA, kjer zahtevajo cepljenje proti covidu





Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković, ki je včeraj slavil zmago v Wimbledonu, upa, da bo lahko nastopil tudi na zadnjem turnirju za veliki slam sezone, odprtem prvenstvu ZDA.

Na odprtem prvenstvu ZDA sicer zahtevajo cepljenje proti covidu. Sam Đoković pa ni cepljen. Računa pa, da bo uvrščen kot izjema ali pa da bodo spremenili pogoje. Po zmagi v Wimbledonu je poudaril, da se ne namerava cepiti. Tako ostaja njegova možnost za udeležbo razveljavitev pogoja cepljenja ali pa uvrstitev med izjeme, ki jim dovolijo udeležbo. Včeraj je še dejal, da upa na dobre novice iz ZDA, ker bi res šel rad tja igrat.

Đokovičev trener Goran Ivanišević: “Če ne gre v ZDA, kaj lahko storimo? Obstajajo drugi turnirji.”

Zadnji letošnji turnir za grand slam v New Yorku se bo začel 29. avgusta. Pred kratkim je bila razveljavljena obveznost testiranja pred vstopom v ZDA, vendar je cepljenje proti koronavirusu z nekaj izjemami še vedno pogoj za vstop v državo. “Če ne bo šlo, bom moral videti, kakšen bo moj urnik,” je dejal Đoković in dodal, da na manjših turnirjih verjetno ne bo igral. Njegov trener Goran Ivanišević še vedno upa, da bo Đoković igral na OP ZDA. “Morda si bo Biden premislil,” je dejal nekdanji zmagovalec Wimbledona. “Če gre v ZDA, je to čudovito. Če ne gre v ZDA, kaj lahko storimo? Obstajajo drugi turnirji. Na svetu se dogaja veliko norih stvari. Vsak dan se nekaj spremeni, nekaj novega se zgodi. Videli bomo, kaj se bo zgodilo. Še vedno imamo mesec in pol,” je dejal Ivanišević.

Dvomi, da bo lovil točke za svetovno lestvico

“Če sem iskren, dvomim, da bom lovil točke za svetovno lestvico,” je še dejal Đoković. Ker v Wimbledonu zaradi prepovedi nastopa ruskih in beloruskih igralcev ni bilo točk, bo Đoković na današnji svetovni lestvici zdrsnil s tretjega na sedmo mesto. Računa pa, da bo njegov 21. naslov na turnirjih za grand slam dovolj za novembrski finale ATP.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.