15:29, ned, 19. Maj

Dom na Tojzlovem Vrhu ponovno odpira svoja vrata





Planinski dom na Tojzlovem vrhu v Bresternici je svoja vrata zaprl septembra 2018. V Društvu obrtnikov Maribor so ves čas upali na novega najemnika, a niso našli nikogar, ki bi se jim zdel primeren za najem.

Predsednik društva Janez Šauperl nam je dejal: “Po objavi v Večeru se je javilo nekaj najemnikov za najem, med tem časom pa smo že sklenili pogodbo z novim najemnikom. Ta dom prevzema s prvim septembrom, v soboto sledi otvoritev.” Kot nam je pojasnil, je dom potreben sanacije, nov najemnik se je tako v zadnjih tednih tednih lotil del, med drugim ga je prebelil in uredil nujno potrebna dela.

“Pogodba je sklenjena za leto dni, po letu dni se lahko podaljša za obdobje petih let. Najemnik je Gradbeno gostinsko podjetje d.o.o. iz Ljubljane,” pove Šauperl in doda, da je njihova največja želja, da dom ponovno zaživi: “Da bi se kmalu spet vračali gosti, kot nekoč. Najemnika sicer ne poznamo, smo pa prepričani, da bo uspešen, saj je bil v preteklosti že najemnik enega izmed planinskih domov.” Za prenočitev je urejeno prvo nadstropje, na voljo je okoli 15 postelj. V domu bo sicer bival tudi sam najemnik in zaposleni.

Vabljeni to soboto, 4. septembra, ko bo dom za javnost odprl svoja vrata. “Vabljeni vsi, pohodniki, kolesarji, planinci, motoristi,” so zapisali na družabnih omrežjih. Ponudili bodo srnin golaž, telečjo obaro in pasulj.

 

 

 

 

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.