07:37, pon, 29. Apr

Domačini otroka rešili iz greznice: Tako je potekalo reševanje 2-letnega otroka





Pred dnevi smo poročali, da je 2-letni otrok padel v fekalno jamo, hudo poškodovanega pa so ga prepeljali v UKC Maribor.

V Jani opisujejo, da sta soseda, ko sta slišala krike na pomoč, odhitela pomagati. Eden izmed njiju se še danes sprašuje, kako mu je uspelo priključiti cisterno k traktorju. K sreči sta oba vedela, kako hitro in previdno izčrpati vodo, da ne bi prišlo do poškodb.

Izčrpala sta več cistern vode, gre za več kot 10.000 litrov. Tretji moški je s svetilko oprezal v globino in otroka izvlekel s priročnim orodjem, podobnim grebljici za malto, navajajo v Jani. Otroka mu je uspelo dvigniti iz vode.

Na kraj nesreče je prihitela tudi Petra Sukič, ki je po navodilih zdravstvenice iz dispečerskega zdravstvenega centra Maribor začela oživljati otroka. Nato je oživljanje prevzel policist.

“Upamo in želimo si, da bo naš sosed, lep deček, spet skupaj s svojo družino, ki zelo trpi,” jim je je s cmokom v grlu še četrti dan po pretresljivem dogodku povedala Petra, še navajajo v Jani.

Obrnili smo se na PU Murska Sobota in jih povprašali, kakšno je stanje otroka, a so nas obrnili na pristojno institucijo. V UKC Maribor so odgovorili: “na podlagi Zakona o pacientovih pravicah (ZPacP) in Zakona o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-2) vam tovrstnih podatkov ne moremo posredovati.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.