15:02, pet, 26. Apr

Drago Žura po izvolitvi: “Kot glavni projekt sem si zadal pripravo zakonodajne iniciative za primerno financiranje lokalnih skupnosti”





Včeraj so v v mariborskem Izumu potekale tudi volitve lokalnih skupnosti volilne enote 3 v državni svet. Kandidata sta bila dva, Drago Žura in Franc Kangler, oba že z nekajletnimi z izkušnjami v državnem svetu, elektorji so s tesnim izidom izglasovali Draga Žuro.

“Pričakoval sem, da bo rezultat tesen in pričakoval sem tudi svojo zmago,” uvodoma za lokalec.si pove Žura. Kaj si lahko obetamo od njegovega petletnega mandata, ki ga čaka? “No, dejstvo je, da noben državni svetnik, kot posameznik, ne more premikati gora. Zagotovo bom pa glas naše regije v Ljubljani. Kot glavni osebni projekt sem si pa zadal pripravo zakonodajne iniciative, s katero bomo uredili primerno financiranje lokalnih skupnosti. Samo področje, ki ga bom jaz zastopal, po moje oceni letno izgubi 25 milijonov evrov.”

Ista frekvenca kar se tiče lokalnih interesov

Včeraj so bili izvoljeni vsi predstavniki lokalnih skupnosti. Le-teh je 22 iz celotne Slovenije, kar nekaj iz severovzhodne. Žura za lokalec.si pove, da se zaveda, da bo potrebno sodelovanje: “Sicer državni svet obravnava različne teme, zagotovo smo popolnoma na isti frekvenci kar se tiče lokalnih interesov, ki jih predstavljamo. Pri drugih bolj ideoloških temah pa so potem različne kombinacije od državnega sveta.”

Medtem ko so lokalne skupnosti svojih 22 predstavnikov že izbrale včeraj, bodo danes preostalih 18 državnih svetnikov izbrali še predstavniki interesnih organizacij (po štiri predstavniki delodajalcev, delojemalcev ter kmetov, obrtnikov in samostojnih poklicev, še šest jih bodo izbrali predstavniki negospodarskih dejavnosti).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.