14:13, sob, 4. Maj

Drevi na sporedu veliki finale SP





Današnji večer bo v znamenju vrhunca leta 2014, vsaj kar zadeva nogomet. V Rio de Janeiru bo ob 21. uri po slovenskem času na sporedu veliki finale svetovnega prvenstva, v katerem bo Nemčija skušala osvojiti svoj četrti, Argentina pa tretji naslov prvaka. Stavnice dajejo prednost Nemcem.

getfoto2 (1)

Ne nazadnje to niti ni tako nepričakovano, potem ko so izbranci nemškega selektorja Joachima Löwa v polfinalu razbili gostiteljico Brazilijo s 7:1 in po mnenju mnogih, kar zadeva celotno prvenstvo, pokazali najboljšo igro na mundialu.

Löw sicer opozarja na Argentino kot reprezentanco, močno v vseh fazah igre, a vloge favorita se ne bo mogel otresti. Prav tako so imeli Nemci dan več za počitek in pripravo na finale ter tudi lažje preskočili polfinale, saj so že v prvem polčasu vodili s 5:0. Na drugi strani so Argentinci Nizozemce izločili šele po streljanju enajstmetrovk.

Zadnje tri medsebojne tekme na SP so dobili Nemci. Leta 1990 so v finalu SP 1990 v Rimu zmagali z 1:0, leta 2006 so Argentince izločili v četrtfinalu, prav tako pa pred štirimi leti v Cape Townu. Pred tem je Argentina v finalu 1986 zmagala z 2:1, na zadnji prijateljski tekmi, avgusta 2012 v Frankfurtu, pa s 3:1.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.