17:48, pet, 3. Maj

Družbena omrežja preplavile čestitke, Tina Maze: “Tebi pa še posebej čestitam”





Družbena omrežja so ob današnjem uspehu slovenskih skakalcev na olimpijskih igrah v Pekingu znova polna čestitk in pohval na njihov račun. Na zlato na mešani ekipni tekmi so se odzvali številni aktivni in nekdanji športniki ter tudi politiki.

Nekdanja alpska smučarka Tina Maze, ki ima po dve srebrni in zlati olimpijski medalji, je zapisala, da jo “veseli, da zlato na olimpijskih igrah ni več ‘problem'”. Ob tem je še posebej čestitala Petru Prevcu, ki je zlato medaljo na današnji mešani ekipni tekmi osvojil skupaj z Uršo Bogataj, Niko Križnar in Timijem Zajcem.

Skakalcem je čestital tudi slovenski kolesarski as Tadej Pogačar, ki jih je označil za “norce”. “Bravo, čelado dol!” je zapisal dobitnik bronaste medalje na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu.

Čestitke Križnarjevi, Bogatajevi, Zajcu in Prevcu prihajajo tudi iz vrst politike. Predsednik republike Borut Pahor je poudaril, da gre za zgodovinski uspeh naših punc in fantov. Premier Janez Janša je zapisal, da je tam, kjer poleg znanja odloča pogum, Slovenija prvak. Skakalcem pa je čestital tudi predsednik državnega zbora Igor Zorčič.

Statistični urad pa je ob čestitki objavil, da se uvoz zlata iz Kitajske po zaslugi mešane ekipe v smučarskih skokih meri že v kilogramih. V šaljivem “tvitu” so dodali, da bi današnjim zmagovalcem najbolj pristajal priimek Orel. Tako se je v začetku leta pisalo 462 prebivalcev Slovenije.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.