06:41, pet, 3. Maj

Družina živi v vlažni, plesnivi hiši, zamaka streha: S hčerko pobegnili iz pekla in si ustvarili novo življenje, sedaj potrebujejo pomoč





V Društvu PSO Pomagajmo slovenskim otrokom so znova objavili žalostno zgodbo, na pomoč pa lahko priskočimo tudi mi.

“Ko sva odhajali z obiska pomoči potrebne družine, sva se vprašala ali nam je usoda resnično položena v zibko? Bili sva pri 3 članski družini iz okolice Ormoža, ki živi v zelo majhni skromni, vlažni, polni plesnobe hiški, a vendar so zelo ponosni da jo imajo, saj so si jo pred leti kupili z namenom, da jo bodo lahko obnovili . Vendar zaradi izgube službe do obnove ni nikoli prišlo in življenje v hiški je iz meseca v mesec slabše saj zamaka tudi streha,” so opisali v začetku.

Gospa in gospod sta se srečala pred leti; seveda vsak s svojo težko oz. zelo težko zgodbo iz preteklosti, vendar sta danes srečna, da sta se spoznala saj drug brez drugega ne moreta. Gospa ima tri otroke iz prejšnjega zakona, vendar z bolečino, tesnobo po daljšem času pove, da sta se sinova po težkem »nahrbtniku« iz mladosti porazgubila po svetu in ima ob sebi le hčerko.

“Ob pripovedovanju težke zgodbe in opisovanju vsega trpljenja, ki sta ga s hčerko preživeli se popolnoma zlomi in pove da sta s hčerko dobesedno pobegnili iz pekla, saj je le ta iz strani brata bila deležna tako spolnega kot psihičnega nasilja. Ko misliš, da si slišal že vse, gospa pove, da je nedavno izvedela za diagnozo raka. Ob vseh zdravstvenih težavah, ki jih imata obe s hčerko ( obe sta namreč še težki sladkorni bolnici) družino pestijo finančne težave, mama je invalidsko upokojena, očim tik pred upokojitvijo na zavodu. Poskušata odplačevati dolgove, ki so se nabrali vendar sta pred izterjevalci nemočna, za hrano ostane bore malo oz. skoraj nič,” zapišejo v društvu.

Nujno bi potrebovali meso, testenine, sadje, higienske pripomočke, pralni prašek, mehčalec, pa jogurt( reče :”Uh bilo bi fajn če bi lahko bil sadni?”) pa še kvas, in kislo smetano si želimo. Predvsem pa diabetično hrano, ki predstavlja ogromen strošek.

“Ko ju vprašam ali potrebujeta milo za tuširanje se pogledata in rečeta , kopava se samo enkrat tedensko, ker takrat vklopiva bojler, ker nam preveč elektrike porabi, da bi ga lahko imeli skoz vklopljenega. Pa gospod še doda veste če bi lahko nam še kdo dal jogi 140×200, ker tega ki imava je cel luknjast . Dragi darovalci samo z vašo pomočjo nam lahko uspe družini pomagati in tako polepšati decembrske dni, da bodo lahko z novim zagonom in upanjem začeli leto, ki prihaja. Hvala vam že v naprej.”

PODATKI ZA NAKAZILO NA TRR DRUŠTVA :
Društvo Pomagajmo slovenskim otrokom
Predoslje 184
4000 Kranj
TRR : SI 56 1010 0005 4765 031
INTESA SAN PAOLO BANK D. D.
KODA: CHAR
NAMEN : DARINKA VESNA

Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo PSO5 na številko 1919 in prispevali boste 5 eur za pomoč družini.
Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Telemach, A1 in T2.
Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS – donacija so objavljeni na naši FB strani Društvo PSO pomagajmo slovenskim otrokom.

FOTO: Slika je simbolična

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.