21:16, ned, 28. Apr

Država v občini Rače – Fram načrtuje krožišče, podvoz in novo brv





V Občini Rače – Fram je glavna cesta, ki povezuje en in drug kraj v lasti države. Preverili smo, če ima Direkcija RS za infrastrukturo v načrtu kakšne investicije v tej občini.

Za Lokalec.si za DRSI pojasnjujejo, da nova povezovalna cesta med Framom in Račami ni predvidena, je pa v načrtu razvojnih programov RS uvrščena rekonstrukcija regionalne ceste R3-711, odsek 9006 Fram–Rače od km 1,050 do km 2,312, odsek 9014 od km 0,000 do km 0,569 in odsek 9013 od km 0,000 do km 0,250 oz. od izvoza iz avtocesto do krožnega križišča pri Gradu Rače.

Križišče pri izvozu iz avtoceste bo postalo krožišče

Projekt bo obsegal še ureditev obojestranskih površin za pešce in kolesarje, ureditev vseh obstoječih komunalnih vodov, javne razsvetljave in odvodnjavanja ter preureditev obstoječega trikrakega križišča na izvozu iz AC A1 Maribor–Ljubljana v krožno križišče, še pojasnjujejo za naš medij na DRSI.

Prioriteta jim je trenutno podvoz pod železniško progo

Za rekonstrukcijo navedenih odsekov je izdelana idejna zasnova (IZP). Ocenjena vrednost investicije je cca. 4,5 mio. evrov, še povedo na direkcija, a dodajo, da bo prednostno obravnavan podvoz pod železniško progo v Račah, za katerega je trenutno v zaključni fazi izdelave DGD, PZI projektne dokumentacije.

Načrtujejo pa tudi novo brv nad avtocesto 

“Predvidena je izgradnja nadomestnega (novega) premostitvenega objekta nad avtocesto A1, saj obstoječi premostitveni objekt VA0057 ne omogoča varnega prehajanja avtoceste kolesarjem in pešcem. Trenutno je v izdelavi PZI projektna dokumentacija, izvedba pa je predvidena v prihodnjih letih,” nam še pojasnijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.