03:12, pon, 29. Apr

Državni zbor danes o imenovanju Andreje Katič na čelo ministrstva za pravosodje





Poslanci bodo danes odločali o predlogu premierja Roberta Goloba, da se za novo pravosodno ministrico imenuje dosedanjo državno sekretarko na ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj Andrejo Katič. Če jo bo DZ potrdil, bo Katič že v drugo prevzela vodenje pravosodnega resorja. Za danes je na ministrstvu predvidena tudi primopredaja poslov.

Katič je v petek že dobila zeleno luč matičnega odbora DZ za pravosodje. Njeno predstavitev je kot ustrezno ocenilo osem članov odbora, štirje so bili proti. Danes jo čaka še dokončno potrjevanje na redni seji DZ, pri čemer bo za njeno imenovanje potrebna večina prisotnih poslancev.

Novega kandidata oz. kandidatko za pravosodnega ministra so SD in premier iskali po odstopu Dominike Švarc Pipan. Slednja se je z ministrske funkcije poslovila po tistem, ko je kot predstojnica ministrstva podpisala pogodbo o nakupu stavbe za potrebe sodišč na Litijski cesti v Ljubljani, vredno 7,7 milijona evrov.

Ni bila edina kandidatka SD za ministrsko mesto

Katič sicer ni bila edina kandidatka stranke SD za pravosodno ministrico, a je Golob po vrsti sestankov državnemu zboru v imenovanje predlagal prav Katič. Kar so v kabinetu predsednika vlade utemeljili z njenimi preteklimi izkušnjami na čelu pravosodnega resorja.

Za danes popoldne je na ministrstvu za pravosodje predvidena tudi primopredaja poslov, ki bo priložnost, da se Katičeva seznani z dosedanjimi posli in morebitnimi nepravilnostmi. Katičeva je v preteklih dneh poudarila, da se zaveda, da prihaja na resor z močno okrnjenim ugledom. V luči afere nakupa stavbe na Litijski je zatrdila, da stvari ne bo pometala pod preprogo.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.