08:03, ned, 19. Maj

DUTB v prodajo terjatev do Košakov





Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je danes objavila poziv k oddaji nezavezujočih ponudb za odkup terjatev mariborske Tovarne mesnih izdelkov Košaki. Gre za vse njihove terjatve do podjetja, skupaj s pripadki in stranskimi pravicami, kar pomeni skoraj dva milijona evrov terjatev. Ponudniki morajo ponudbe oddati najpozneje do 29. decembra.

kosaki

Kot je razvidno iz razpisa, lahko v postopku prodaje terjatev sodelujejo domače in tuje fizične in pravne osebe. Ponudnik lahko v ponudbi predstavi tudi svoja pričakovanja glede nadaljnjega postopka prodaje terjatev, tudi glede vsebine dokumentacije, ki bi jo želel pregledati v postopku skrbnega pregleda. Tega bodo lahko opravili med 2. in 9. januarjem naslednje leto.

Sicer pa odpiranje ponudb ne bo javno, DUTB pa bo odločitev o primernosti prejetih ponudb sprejel predvidoma v osmih dneh od izteka roka za oddajo. Ob tem si prodajalec pridržuje pravico, da v postopku ne izbere nobenega ponudnika.

Čeprav DUTB izklicne cene ni postavil, si je v razpisu vzel pravico, da to stori med postopkom, od ponudnikov pa pričakuje, da bo v ponudbi navedel tudi rok plačila ter način financiranja odkupa terjatev.

Mariborsko mesnopredelovalno podjetje, ki je še vedno v večinski lasti slovenskih zadrug, je od julija lani v pravnomočno potrjenem postopku prisilne poravnave. Lansko leto so Košaki, ki jih vodi Meta Lovše, sklenili s skoraj 900.000 evro čiste izgube, kljub zniževanju stroškov na vseh ravneh pa podjetje tudi letos posluje z izgubo. V vsakem od treh letošnjih tromesečij je prikazovalo okoli 2,4 milijona evrov prihodkov in približno 200.000 evrov čiste izgube.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.