11:38, pet, 19. Apr

Ekipa tekačev s plamenico miru tudi letos v Sloveniji





Mednarodna ekipa tekačev teka miru s plamenico miru tudi letos prečka Slovenijo. Že v četrtek je iz Madžarske prispela v Dolgo vas, pot pa nadaljevala v Lendavo, skozi Veliko Polano, Odrance in Gornjo Radgono. Danes pot s Ptuja nadaljuje mimo Maribora, v najstarejšem slovenskem mestu pa ji bodo dopoldne pripravili sprejem.

Tekači prinesli plamenico miru na Ptuj 2017.
Tekači prinesli plamenico miru na Ptuj 2017.

Kot so sporočili z Mestne občine Ptuj, bodo udeležencem teka miru Svetovnega srca enotnosti 2018 skupaj z Osnovnima šolama Ljudevita Pivka in Olge Meglič ob 10.30 pripravili sprejem na Mestnem trgu s krajšim kulturnim programom. V znak prizadevanja za mir bodo župan Miran Senčar in učenci osnovnih šol sprejeli plamenico in jo pospremili naprej z dobrimi željami za mir in harmonijo.

Tek miru je štafetni tek s plamenico miru, ki je lani beležil okrogli jubilej. Že od leta 1987, skupaj torej 31 let, namreč tekači vsako leto tečejo po vsem svetu. Doslej so skupaj obiskali že 155 držav in pri tem skupno pretekli več kot 600.000 kilometrov, plamenico pa je v tem času prijelo več milijonov ljudi.

Tekači na svoji dolgi poti obiskujejo šole, občine in druge ustanove, z namenom širjenja plamena miru, ki se po njihovem prepričanju začne v srcih ljudi in od tam širi naokrog. “Sporočilo teka je preprosto. Če lahko skupaj tečemo v miru in harmoniji, potem lahko tudi živimo skupaj v miru in prijateljstvu,” poudarjajo organizatorji dogodka, ki ga je pred tremi desetletji začel v ZDA živeči indijski duhovni vodja in velik ljubitelj teka Sri Chinmoy.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.