02:57, čet, 2. Maj

Energija plus daje trenutno prednost lastni ekonomiji obsega





Mariborsko podjetje Energija plus je v treh letih, odkar posluje samostojno, razširilo ponudbo energentov, s čimer utrjuje poslovanje na osnovi ekonomije obsega. Družba medtem trenutno ne vodi postopkov glede morebitnega združevanja z drugimi podjetji za trženje energije, pravi direktor Energije plus Bojan Horvat, ki konec leta napoveduje dobiček.

unnamed (1)

Bojan Horvat, direktor podjetja za trženje energije in storitev Energija plus, ki spada pod okrilje Elektra Maribor, je na današnji novinarski konferenci v Mariboru povedal, da bodo natančni podatki o letošnjem poslovanju znani v začetku prihodnjega leta, zato jih danes še ni predstavil. Je pa napovedal, da bo podjetje poslovno leto 2014 sklenilo z dobičkom, in predstavil še druge letošnje dosežke in projekte družbe.

Na novinarsko vprašanje o morebitnem povezovanju z drugimi podjetji za trženje energije pa je dejal, da trenutno “nekih pravih korakov v smeri združevanja” na peljejo, niso pa te ideje nikoli zavračali. “Če bo neka pametna in seveda dovoljenja priložnost pred nami, jo bomo z veseljem izkoristili,” je dejal Horvat.

Energija plus je ponudbi električne energije, kjer ima trenutno skupni 13-odstotni tržni delež, lani dodala ponudbo zemeljskega plina, začela je proizvajati in dobavljati toploto na območju mariborskega Pobrežju ter ponujati tudi biomaso.

Poleg tega se že ves čas ukvarja s projekti na področju učinkovite rabe energije. Tako so letos tretje leto zapored pripravili razpis za različne ukrepe za učinkovito rabo energije, ki je bil namenjen javnemu sektorju. Skupno so ponudili devet ukrepov in dobrih 680.000 evrov ponujenih nepovratnih sredstev, vendar je bil odziv slab. Kot je danes pojasnil Horvat, je bilo prijavljenih za okoli 70.000 evrov ukrepov, razlog za slabši odziv pa je po njegovih besedah verjetno v zagotavljanju polovičnega lastnega deleža.

Sicer pa je bila Energija plus v letošnji akciji Zveze potrošnikov Slovenije izbrana kot najugodnejši ponudnik zemeljskega plina, ponujena cena znaša 0,2996 evra za kubični meter plina brez DDV. Energija plus ima trenutni okoli enoodstotni tržni delež pri zemeljskem plinu, se pa ta po Horvatovih besedah povečuje. Glede razmer na trgu zemeljskega plina pa je zagotovil, da nimajo težav z dobavo pri glavnem dobavitelju iz Avstrije in jih tudi ne pričakujejo, saj niso toliko odvisni od ruskega plina.

Mariborsko podjetje, ki svojim kupcem po novem ponuja tudi mobilno aplikacijo za spremljanje poslovnih podatkov v razmerju do podjetja, je priskočilo na pomoč svojim kupcem v Pomurju, ki so jih septembra letos prizadele poplave. Skupno bodo okoli 1250 kupcem, ki so se doslej odzvali, v obliki finančnega dobropisa razdelili okoli 60.000 evrov pomoči.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.