12:46, ned, 28. Apr

Enoletni otrok v vrtcu pojedel čistilo





Otrok, star komaj leto dni in sedem mesecev, je v vrtcu pri Veliki Gorici pojedel čistilo. Kljub takojšnji pomoči ima poškodovano sluznico.

Izjemno nesrečen primer se je zgodil v sredo v Otroškem vrtcu Didi v okolici Velike Gorice. Otrok, ki je sicer v skupini najmlajših otrok, je zaradi poškodovane sluznice v bolnišnici, potem ko je pojedel čistilo

Hrvaški mediji, med drugim Dnevnik.hr, poročajo, da je Karmen Pavlić, ustanoviteljica več otroških vrtcev, med katerimi je tudi vrtec Didi, dejala, da je otrok imel stik s čistilnim sredstvom zaradi napake ene od zaposlenih. Čistilka je takrat, ko so bili otroci še v vrtcu, s čistilom pošpricala površino, a nato površine ni sprala in obrisala. Otrok je šel z rokicami preko površine, na kateri je ostalo čistilo, nato pa rokice dal v usta. Takoj je prišlo do poškodbe sluznice.

Zaposleni so po poročanju portala index.hr hitro reagirali in otročku izpirali usta. Pavlićeva je dejala, da so v stiku z mamo otročka in da so zdravniki rekli, da k sreči ni prišlo do hujših poškodb.

Ustanoviteljica vrtca je dejala, da čistilka, ki sicer dela v vrtcu že več let, ni delala po pravilih stroke. Na portalu še poročajo, da je izjavila, da čistilka ne bi smela čistiti, dokler so otroci v skupini, da imajo vsi zaposleni taka navodila. Čistiti bi morala namreč potem, ko otrok tam več ni, prav tako tudi po tem, ko je čistilo na površini, tega izprati z vodo in obrisati do suhega.  Pavlićeva je še poudarila, da napake pri njih niso dovoljene, saj delajo z otroki.  Izpostavila je, da gre za težko situacijo, v kateri so se znašli vsi, otrok, starši, vrtec in tudi čistilka.

V vrtcu sicer zdaj razmišljajo o naslednjem koraku. Obrnili so se na odvetnika, saj je prišlo, kot pravi Pavlićeva, do hujše kršitve službene dolžnosti in da se lahko zgodi, da bodo čistilko odpustili. Poudarila je, da bodo v vsakem primeru ukrepali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.