07:06, sob, 20. Apr

Epeka zvečer pripravlja spletni koncert okteta Oberton





Ob današnjem ta veselem dnevu kulture so pri Epeki pripravili spletni koncert v okviru koncertnega cikla Klasika danes? jutri? Zaradi specifične situacije smo koncerte preselili v spletno okolje, tako da si bodo gledalci ogledali koncert kar iz domačega okolja. Tokrat je na vrsti Oberton On.Line, ki ga bodo predvajali z začetkom ob 20. uri preko Youtube kanala in Facebook strani.

Mednarodni godalni oktet letos praznuje peto obletnico delovanja. Skupina entuziastov, študentov na graškem KUGu, se je razvila v mednarodno priznan ansambel, ki redno nastopa po Evropi in sodeluje z eminentnimi glasbeniki. Na posebnem on-line koncertu, ki so ga pripravili za koncertni cikel Klasika danes? jutri?, bodo izvedli dela ruskega skladatelja Rimsky-Korsakova, dunajskega Franza Schuberta in argentinskega Astorja Piazzolle.

Letošnje leto Združenje EPEKA že tretjič organizira koncertni cikel klasične glasbe Klasika danes? jutri?, ki je namenjen širjenju koncertne zavesti in pridobivanju nove publike. Sodelujejo predvsem z mladimi glasbeniki, gostili smo pa že številna znana imena, predvsem pa take, o katerih bomo v prihodnosti zagotovo še slišali. Cikel finančno podpira Mestna občina Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.