18:44, ned, 19. Maj

Etien Velikonja končal svojo športno pot, pečat pustil tudi v Mariboru





Slovenski nogometaš Etien Velikonja je na svojih družbenih omrežjih sporočil, da uradno končuje svojo športno pot. 34-letni nogometaš je nazadnje igral za Gorico, kjer je svojo nogometno pot tudi začel.

Etien Velikonja je športno pot v članski konkurenci začel prav pri Novogoričanih, od koder je prestopil v Maribor. V tujini je bil štiri leta član Cardiffa, ki ga je posodil tudi portugalskemu Rio Aveju ter belgijskemu Liersu. Pred sezono 2016/17 se je vrnil v Slovenijo in zaigral za Olimpijo, v sezoni 2018/19 se je najprej kot posojeni član Nijmegena pridružil Gorici, s katero je nato v sezoni 2021/22 tudi osvojil naslov v drugi ligi in napredoval v prvo slovensko ligo

Za izbrano vrsto Slovenije je prvič zaigral na kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu 2010 proti San Marinu v Ljudskem vrtu 12. avgusta 2009, skupno pa je zbral tri nastope. Velikonja se je od profesionalne nogometne kariere poslovil z objavo videoposnetka s pripisom besede “hvala” v jezikih vseh držav, v katerih se je preizkusil v svoji profesionalni nogometni karieri.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.