16:39, tor, 7. Maj

E(t)noteka v kleti občinske stavbe Svetega Andraža dobiva končno podobo





Klet občinske stavbe v Vitomarcih, kjer je nekoč bila diskoteka, obnavljajo in urejajo kot prostor za Etnoteko oziroma Enoteko. Že ta petek bo tam prva prireditev: delavnica biodinamičnega pridelovanja škropiv. V obnovljeni kleti pa bodo kmalu imeli tudi druge dogodke.

V Večgeneracijskem centru Vitomarci – E(t)noteki bo v petek, 3. julija 2020, ob 18. uri torej delavnica biodinamičnega pridelovanja škropiv. Organizatorji so ob tem zapisali, da se ljudje vedno bolj zavedamo pomena skrbi za naravo, vendar imamo pri tem problem kako se znebiti škodljivcev, ki nam povzročajo preglavice. Na delavnicah bodo teoretično in praktično obiskovalce naučili, kako pripraviti škropiva, da ne škodujemo naravi in se hkrati znebimo škodljivcev.

Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah je preko razpisa dobila sredstva za obnovo kletnih prostorov v stavbi občine, kjer zdaj urejajo prireditveni prostor Etnoteko oziroma enoteko. Za to so dobili so nekaj manj kot 50 tisoč evrov.

Ob enoteki pa bo pomemben del tudi etnoteka, povezana s tradicijo in kulturo. Pri tem pa bo sodelovalo kulturno umetniško društvo Vitomarci, županja upa, da bodo z njihovimi dogodki privabili širšo javnost. Klet je bila prej v zelo slabem stanju, po fazah so jo obnovili.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.