11:45, ned, 28. Apr

Europarkov dan čarovnije: Nastopi vrhunskih čarodejev, magični sejem in še mnogo več





V soboto, 20. januarja, bo v Europarku potekal prav poseben čarovniški spektakel. Na Dnevu čarovnije bodo namreč nastopili številni vrhunski čarodeji iz Slovenije in tujine, ki bodo obiskovalce osupnili s svojimi triki. Na nakupovalnih ulicah v pritličju bo zaživel Magični sejem, v nadstropju Europarka pa je že na ogled na voljo razstava o čarobni umetnosti v Mariboru. Vstopite v čas magičnih predstav, miselnih iger, hipnotizerjev in osvojite preproste čarovniške trike.

Obiščite magični sejem in ustvarjalnico

Mariborski Europark se bo to soboto, 20. 1., zavil v tančico čarobnosti. Od 10. do 20. ure bo v pritličju nakupovalne destinacije zaživel Magični sejem, na katerem bodo na voljo čarovniški triki in seti za vse ljubitelje čarobne umetnosti, tako popolne začetnike, kot tudi bolj izkušene. Poleg čarovniških trikov boste obiskovalci lahko izbirali med številnimi miselnimi igrami, igralnimi kartami, najrazličnejšimi baloni, programom za zabave in karneval ter ročnimi lutkami. Od 10. do 11. ure se lahko udeležite Magične ustvarjalnice z mojstrom Samom Sebastianom. Preizkusite svoje znanje in osvojite kakšen enostaven, a osupljiv trik, s katerim boste navdušili svoje bližnje. Ustvarjalnica bo potekala pri gostinskem lokalu Ginger v nadstropju Europarka in je primerna za otroke od 9 let naprej.

Foto: AV studio

Ne zamudite osupljivih čarovniških predstav

Ne zamudite tudi predstav vrhunskih mojstrov, ki vam bodo vzele sapo. Ob 11.30 se bo pri trgovini Peak&Cloppenburg začel Show v mikromagiji, na katerem bodo nastopili vrhunski čarodeji Magic Wladimir (Slovenija), mladi in nadobudni Zippo (Kitajska) ter Sam Sebastian (Slovenija), ki vas bo očaral z miselnimi triki. V popoldanskem delu ob 16. uri pa bo na osrednjem prireditvenem prostoru pred trgovino Hervis sledil Veliki magični gala show z odlično mednarodno zasedbo: Sven Alexiuss s svojo ekipo Magic Experience (Avstrija), Zippo (Kitajska), Magic Wladimir (Slovenija), Sam Sebastian (Slovenija) in Magic Avgustino (Slovenija).

VIR: Sam Sebastian

Razstava o čarobni umetnosti v Mariboru

Maribor ima posebno mesto in dolgo zgodovino razvoja čarobne umetnostih v regiji, čemur je posvečena razstava na nakupovalni ulici v nadstropju Europarka. Sprehodite se skozi čas do magičnih predstav v preteklosti, od svetovno znanega hipnotizerja Lea Skerbinca – SVENGALEJA, do magičnega kongresa MaGibor, ki je v Narodnem domu med leti 1993 in 2018 gostil najboljše čarobne umetnike na svetu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.