17:40, sob, 18. Maj

Europarkovo Martinovanje s štajerskimi Pubeci





Leto je naokoli in čas martinovanja je spet tukaj. V Sloveniji je to zagotovo eno najbolj razširjenih praznovanj, povezano z vinom in vinsko kulturo.

Martinovanja ne potekajo le v slovenskih vinorodnih deželah, ampak povsod od Mediterana do panonskih ravnic. Zelo kmalu bo znova zadišalo po dobrem vinu in okusnih jesenskih dobrotah, ki so že od nekdaj del bogate slovenske tradicije. Na Štajerskem so vinarji in vinogradniki poskrbeli za odlična vina in bogate okuse, obiskovalci mariborskega Europarka pa jih bodo lahko skupaj s Pubeci preizkusili v torek, 7. novembra, od 15. ure naprej.

FOTO: Bojan Mihalič

Veselo štajersko martinovanje

Na pristnem štajerskem martinovanju v nakupovalnem središču Europark bodo tudi letos predstavili izvrstna vina vinarjev, ki sodelujejo v projektu Pubec. Ta že devet let povezuje pisano druščino štajerskih vinarjev, ki skrbijo za prepoznavnost mladega vina kot posebne zvrsti ter Štajerske kot vinske destinacije. V največjem nakupovalnem središču severovzhodne Slovenije bodo na osrednjem prireditvenem prostoru številni štajerski vinarji obiskovalcem ponudili degustacijo mladih vin. Prav tako bodo druženje popestrile domače dobrote, za sproščeno vzdušje pa bodo poskrbeli harmonikarji.

Otroška predstava DVA ZMERJAVCA

To soboto, 4. oktobra, ob 11. uri si lahko v Europarkovem gledališču Veverice Mice najmlajši obiskovalci ogledajo otroško predstavo DVA ZMERJAVCA. Tema pravljice, ki jo bodo zaigrali pred gostinskih lokalom Ginger, je večna in vedno aktualna med otroci, ki ne zbirajo besed, ter zanimiva za odrasle, ki vedo, da imajo dejanja tudi svoje posledice. Predstava je namenjena otrokom od 3. leta starosti naprej. Pred in po predstavi bo otroke obiskala Veverica Mica.

FOTO: Simao Bessa

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.