22:04, sre, 24. Apr

Evropska vozovnica tudi na Mariborskem Pohorju

Po Mariborskem Pohorju se bo lahko smučalo z enotno evropsko smučarsko vozovnico “Snowpass card”, ki jo bo moč kupiti od ponedeljka, 23. septembra 2019, na blagajnah pod Pohorjem.

Oktober - mesec rednih vzdrževalnih del na Pohorski vzpenjači. Vir: Facebook Marprom
Oktober – mesec rednih vzdrževalnih del na Pohorski vzpenjači. Vir: Facebook Marprom

Smučarsko središče Mariborsko Pohorje je namreč pred začetkom nove zimske sezone pristopilo k projektu Snowpass, ki je največja povezava evropskih smučišč z enotno smučarsko vozovnico. Z njo lahko imetniki v vsakem od sodelujočih centrov ali skupini smučišč pozimi smučajo do 10 dni. V program Snowpass je trenutno vključenih več kot 100 smučarskih centrov v Evropi. Od slovenskih v njem sodelujejo še Cerkno, Golte, Gače, Šentjošt, Ribnica na Pohorju in Kanin, med tujimi pa na primer Petzen, Innerkrems, Goldeck in Arnoldstein – Dreilaendereck v Avstriji, več smučišč Furlanije – Julijske krajine v Italiji, Isola 2000 v Franciji, Sierra Nevada v Španiji itd. Do 10 dni smuke je v posameznem smučarskem središču ali skupini povezanih smučišč moč izkoristiti po izbiri kadarkoli v zimski sezoni – zaporedoma ali v različnih terminih. V skladu z določili programa Snowpass so tovrstne vozovnice do 30. septembra na voljo po akcijskih cenah: odraslim za 395 evrov, za otroke letnikov 2007–2015 pa je začetna cena 345 evrov. V času od 1. oktobra do 11. novembra bo Snowpass za odrasle stal 495 evrov in za otroke omenjenih letnikov 395, z 12. novembrom pa se bosta nato navedeni ceni občutno povišali. Za otroke letnikov 2016–2019 je cena v vseh obdobjih prodaje 49 evrov.

Ob nakupu vozovnice Snowpass je treba imeti osebni dokument in fotografijo, na blagajnah pod Pohorjem pa bodo kupcem izdali račun in jih vnesli v sistem, potem pa bodo po pošti prejeli kartico Snowpass. To bodo ob obisku smučišča v času zimske sezone predložili na blagajnah in na podlagi tega prejeli ustrezno smučarsko vozovnico. Celoten projekt, ki ga podpira tudi mednarodna smučarska organizacija FIS, je opisan na spletni strani snowpass. Na njej so tudi predstavljena vsa sodelujoča smučišča.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.