16:07, tor, 30. Apr

Fajonova bi odstopila, Alenka Iskra ostaja podžupanja





Incident mariborskega župana na velikonočno nedeljo še vedno odmeva. Po tem, ko je včeraj izgubil koalicijske partnerje in večino v mestnem svetu, ter se ni pojavil na seji, češ da se slabo počuti, smo danes o nasilju povprašali Socialne demokrate, glede na to, da je podžupanja Alenka Iskra iz te stranke. Tanja Fajon, predsednica SD, ostro obsoja ravnanje Saše Arsenoviča.

Fajonova bi na Arsenovičevem mestu odstopila 

“Arsenovič je v Maribor pripeljal nov razvojni zagon. A vsako nasilje je nesprejemljivo, še posebej nad otrokom, ne glede na to, kaj je bil povod. Mislim, da mora resno razmisliti, ali lahko še opravlja funkcijo župana. Sama bi v takšnem primeru odstopila, za naš medij pojasnjuje Tanja Fajon, predsednica SD.

Predsednica SD torej javno zavzame stališče, da je incident tako hud, da bi župan moral odstopiti. Očitno pa so drugačnega mnenja v SD Maribor. Namreč podžupanja Alenka Iskra iz SD, ki jo je na to mesto imenoval Saša Arsenovič, pojasnjuje: “Župan Saša Arsenovič je storil veliko napako, kar nenazadnje tudi sam priznava. Nasilja vsekakor ne podpiram in ga ne podpira stranka SD. S stališčem stranke do tega dogodka smo z javnim pismom v torek 19. 4. seznanili javnost in župana osebno. Odgovornost in posledice tega dejanja nosi župan sam. SD MB pa nosi soodgovornost do našega mesta.”

SD Maribor zaenkrat ostaja v koaliciji

Torej se očitno norme lastne stranke razlikujejo, predsednica Tanja Fajon je namreč jasno povedala, da ona bi odstopila, podžupanja pa je še vedno podpora županu in v koaliciji. Na prvo mesto pa očitno Alenka Iskra postavlja skupne cilje, ne pa tega, da zakona ne sme nihče vzeti v svoje roke: “Pred nami je do konca mandata še kar nekaj pomembnih nalog. SD MB bomo zaupanje volivcev upravičili, ne glede na to ali bomo ostali del koalicije ali le to po odločitvi organov stranke zapustili. Skupne cilje mesta smo in bomo vedno postavili na prvo mesto.”

Podžupanja meni še, da je njihova naloga, da delajo dobro: “Volivci so  strankam in listam v Mestnem svetu  ter posledično nam – mestnim svetnikom zaupali odgovorno nalogo. To je, da po najboljših močeh delamo v dobro mesta, meščank in meščanov. Da sprejmemo, potrjujemo in izvedemo za mesto koristne in mesto-tvorne  projekte.” A pri tem pozablja, da je za podžupanjo niso imenovali volivci, ampak Saša Arsenovič.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.