06:45, sob, 18. Maj

FANTASTIČNO: Anže Lanišek na stopničkah na prvi dan novega leta





Za smučarske skakalce se je danes ob 14. uri v Garmisch-Partenkirchnu začela tekma druge postojanke 71. nemško-avstrijske novoletne turneje. Na olimpijski skakalnici se zelo dobro počuti tudi Slovenec Anže Lanišek, ki je današnjo tekmo končal na drugem mestu.

Najboljši slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek (297,3 točke) se je v svetovnem pokalu na novoletni dan spet povzpel na zmagovalni oder. Lanišek je na drugi tekmi turneje v Garmicsh-Partenkirchnu za 6,4 točke zaostal le za Halvorjem Egnerjem Granerudom. Norvežan po dveh zmagah – prvi je bil že v Oberstdorfu – vodi tudi na 71. novoletni turneji.

V finalu štirje Slovenci

Tretji je bil najboljši to zimo, Poljak Dawid Kubacki (294,4 točke), ki je zadržal rumeno majico vodilnega v svetovnem pokalu. Poleg Laniška, ki se je še sedmič to zimo povzpel na zmagovalni oder svetovnega pokala, skupno pa je osvojil svoje 20. stopničke, so v finalu nastopili še trije Slovenci.

Lovro Kos (261) je bil 13., Timi Zajc (255,8) 14., Domen Prevc (226) pa 29. Brez točk sta danes med Slovenci ostala Žiga Jelar na 34. in nekdanji dobitnik zlatega orla Peter Prevc na 39. mestu.

Zdaj se karavana seli v Avstrijo. Tretja tekma 71. novoletne turneje v Innsburcku bo v sredo, 4. januarja, ob 13.30. Dan prej na Bergislu skakalce čakajo še kvalifikacije.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.