21:01, tor, 7. Maj

Farsa o razrešitvi Perca na Energetiki Maribor se nadaljuje





Vse glasnejše so govorice, da je bila zadnja seja nadzornega sveta Energetike Maribor vodena nepravilno.

Namreč predsednica nadzornega sveta Mateja Cekić točke dnevnega reda o razrešitvi Alana Perca z mesta direktorja Energetike Maribor naj ne bi uvrstila na dnevni red, ki se je potrjeval na začetku same seje. To potrjujejo tudi različna mnenja nadzornikov Energetike Maribor. Kreše se med njimi po tem, ko so prejeli osnutek zapisnika.

Delo nadzornikov je javno

Vsa dejstva bodo seveda jasna, ko bomo prejeli magnetogram same seje, ki smo ga zaprosili od Mateje Cekić. Zastavili smo ji še dodatna vprašanja, ona pa nam je odgovorila: “Odgovor vam bo pripravila PR služba holdinga.” Spomnimo, Mateja Cekić je nekaj dni po seji podala odstopno izjavo z mesta predsednice. Gre za naključje ali premišljeno dejanje?

Dejstvo je, da je delo nadzornikov javno in da odgovarjajo za svoja dejanja z osebnim premoženjem, torej bi bilo smiselno tudi, da odgovarjajo na novinarska vprašanja, ki so v javnem interesu. Osnutek zapisnika je tako že pri nadzornikih, trenutno pa zapisnik še ni potrjen in podpisan, ker se nadzorniki naj ne bi strinjali z zapisnikom seje, ki jo je vodila Mateja Cekić. V tem času so nam na Javnem holdingu Maribor sicer odgovorili, a ne na naše vprašanje, ali se je o dnevnem redu in njegovi razširitvi glasovalo pred sejo oz. preden se je dnevni red potrjevalo ali pa med tem, ko je seja že potekala.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.