21:45, tor, 7. Maj

Festival Drava z zaključkom v Drava Centru





Med 10. in 19. junijem, na celotnem območju Drave v Sloveniji, poteka Festival Drava, kateremu se je priključilo več kot 30 organizacijskih prirediteljev, z več kot 65 dogodki na celotnem območju Drave. Zadnja dva dni Festivala Drava bosta potekala na Drava Centru v Limbušu ob Mariboru, kjer se bo zvrstilo mnogo različnih dogodkov in delavnic, vezanih na izobraževanja o naravi in vodne športne aktivnosti.

V okviru Festivala Drava se bo, v soboto in nedeljo (18. in 19. junij), na Drava Centru skozi cel dan odvilo mnogo dogodkov, vključno z BIO tržnico, ki s pomočjo organizacije Zeleni Krog obratuje vsako drugo soboto​ že več kot eno leto. Predstavil bodo mnogo dogajanj in delavnic vezanih na Drava center in bližnjo okolico. Dogajanje med drugim sestavljajo tudi izobraževanja in delavnice o naravi, SUP izlete, jogo, programe po promocijskih cenah, večina pa je brezplačnih.

Festival Drava

​Sobotni večer bo zaznamoval koncert hrvaške skupine Barbari, ki ga obiskovalcem poklanjata Stolp3, Drava Center in nevladna organizacija SZOTK. Koncert bo potekal v soboto, 18. junija ob 2​0:30 uri zvečer, v ambientu zunanjega bara na Drava Centru.

Vir: Facebook
Vir: Facebook

Sicer pa je celoten Festival Drava koordiniran s strani Skupne za Dravo, naloga katere je trajno povezovanje delženikov celotnega porečja Drave v Sloveniji. Namen tega je priprava in izvedba razvojnih in okoljevarstvenih projektov regije. Festival želi reko Dravo in njene številne danosti približati lokalnim prebivalcem, dvigniti zavest o zdravem in kakovostnem življenjskem okolju, ki ga reka omogoča, pa tudi o pomenu njegovega ohranjanja. Hkrati želi povezati tako posameznike kot ponudnike raznovrstnih storitev ali izdelkov, ter s tem spodbuditi sodelovanje za skupen trajnostni razvoj in promocijo območja reke Drave v Sloveniji.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.