03:15, pon, 29. Apr

Fištravec, Auer in Kangler tudi uradno v boj za župana MOM





Mariborski župan Andrej Fištravec je tako kot pred njim že trinajst drugih kandidatov, danes vložil svojo župansko kandidaturo. Prav tako sta vlogo oddala tudi nekdanji župan Franc Kangler ter Stojan Auer.

auer_fistra_kangler

Kot je dejal Fištravec, bo volivce prepričal z opravljenim delom v letu in pol ter pogledi naprej: “V drugem mandatu imamo pred seboj dosti strateških investicij na področju kulture in športa. Zelo pomembno je, da zaustavimo padec zaposlenosti v mestu. Z akcijskim načrtom za komunalo pa bi radi dokončali vso kanalizacijo v mestu in izboljšali splošni komunalni standard,” je dejal.

Takoj za Fištravcem, ja svojo kandidaturo oddal županski kandidat Liste za pravičnost in razvoj (LPR) Stojan Auer, ki se bo v volilni boj podal s petimi glavnimi točkami programa, med katerimi je tudi ustvarjanje pogojev za prihod kapitala oz. ustvarjanje novih delovnih mest.

Kangler bo na volitvah nastopil kot županski kandidat Županove liste.

“Kandidature za županski položaj v Mariboru so pred Fištravcem vložili poleg Kanglerja že Anton Kranjc (SMC), Tomaž Kancler (SDS), Metod Dolinšek (SD), Bernard Memon (NSi), Franc Jesenek (SSN), Oton Štrucl (KDS), Peter Tomaž Dobrila (Solidarnost), Peter Rižnar (Združena levica), Melqart Mohamad Berro (Zelena koalicija), Dragan Bosnić (ZaAB), Borut Ambrožič (Stranka medgeneracijske solidarnosti in razvoja) in Andrej Šiško (Gibanje zedinjena Slovenija, napovedujejo pa se še kandidatura Aleksandra Jovanovića (SLS). ” so zapisali na STA.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.