06:34, pet, 3. Maj

Fištravec obljublja 5000 novih delovnih mest





Nestrankarski kandidat za župana Andrej Fištravec je doktor socioloških znanosti in od aprila lani kot nadomestni župan vodi Mestno občino Maribor. Tudi na tokratnih volitvah kandidira z glasovi volivcev. V prvem krogu se je uvrstil na prvo mesto med 17 kandidati s 40,8 odstotka glasov, sicer pa kandidira za prvi poln mandat.

Fištravec

Pod geslom Gremo naprej! Mariborčanom obljublja nova delovna mesta in reševanje gospodarstva. Že kmalu naj bi zaživela tovarna baterij tujega investitorja, na novo naj bi zacvetel nekdanji mariborski ponos Vinag. Z ustanovitvijo mešanega podjetja pa naj bi rešili letališče, s katerega bo po navedbah iz Fištravčevega volilnega programa že prihodnje leto vzpostavljena prva mednarodna redna linija in kasneje tam še zgrajen logistični center.

“V tem letu smo ustvarili vsaj 600 novih delovnih mest in naša obljuba, da bomo v naslednjih štirih letih poskrbeli za vsaj 5000 delovnih mest, je s tega zornega kota povsem realna,” pravi Fištravec.

V primeru izvolitve za župana med drugim napoveduje uresničitev vsaj desetih tujih investicij, rešitev Športnega centra Pohorje, izgradnjo sortirnice odpadkov ter obnovo stadiona Ljudski vrt, Dvorane Tabor, Ledne dvorane, kopališča Pristan in Mariborskega otoka. Prav tako naj bi nadaljeval prizadevanja za novo umetnostno galerijo in knjižnico ter dokončanje obnove Mariborskega gradu in Pekarne. Vlagal naj bi v promocijo in turistične projekte ter programsko in infrastrukturno obogatil Festival Lent.

57-letni doktor socioloških znanosti, znan kot ljubitelj klobukov, je bil za župana izvoljen na lanskih nadomestnih volitvah, potem ko je Franc Kangler po protestih odstopil z županskega položaja. Oba se bosta v drugem krogu volitev znova potegovala za županski mandat.

Medtem ko Fištravec doslej ni imel niti enega svojega mestnega svetnika, je njegova lista na tokratnih volitvah v mestni svet osvojila kar 17 od skupno 45 sedežev.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.