23:39, pet, 3. Maj

Fištravec odgovarja Auerju





Potem ko je Stojan Auer, predsednik Liste za pravičnost in razvoj, mariborskemu županu Andreju Fištravcu javno predstavil 7 ključnih razlogov zakaj v LPR niso podprli mestnega proračuna, Fištravec odgovarja, da Auer skuša trgovati.

Prvi odgovor mariborskega župana Andreja Fištravca je, da Stojan Auer ni navedel vseh razlogov. “Ni povedal, da je leta 2011 podprl proračun bivšega župana in tukaj je osnovna zadeva. Gospod Auer, kolikor ga jaz poznam, se vedno hoče nekaj trgovat.”

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Konkretno za ceste, pravi Fištravec, da so Auerju povedali, da bi namenili več denarja, če bi ga imeli. O očitkih, ki se nanašajo na zemljišče projekta MAKS, Fištravec meni, da so sprenevedanje: “MAKSova luknja je bila dva krat prodana. Prvič po tržni ceni v višini 600.000 evrov, drugič po špekulativni višini 2,2 milijona evrov. Mi smo jo prodali zopet po tržni ceni… tukaj ne gre za nobeno oškodovanje.” Poleg tega, je že nekaj časa znano, da bo na tem območju nastala mednarodna univerza. Če torej, pravi Fištravec, nekdo govori o tej luknji mora razmišljati tudi o tem “kaj bo v MAKSovi luknji, torej mora v obzir vzeti celotni projekt.”

Glede očitkov o nepopolnih odgovorih, ki naj bi jih v LPR prejeli od župana, Fištravec pravi, da odgovore so dobili, da pa je očitno razlika med prejetimi odgovori in takšnimi, ki so jih želeli dobiti.

Ker se je Auer javno spraševal, kdo je t.i. “famozni tim”, člani katerega so po besedah Fištravca pripravljali proračun, se župan temu čudi. “Glede na to, kako zelo je gospod Auer informiran o mestnih zadevah, je to zavajajoča nevednost.”

Podrobnosti preverite v oddaji Občinski informator 254! Nocoj ob 18.30 premierno na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.