11:31, pet, 17. Maj

Fištravec odslovil Frasa, vrača se Lah





Danes je mariborski župan Andrej Fištravec odslovil direktorja mestne uprave Darka Frasa. Na njegovo mesto se vrača Damjan Lah.

Andrej Fištravec in Darko Fras
Andrej Fištravec in Darko Fras

V samo treh letih je župan Andrej Fištravec odstavil že četrtega direktorja mestne uprave. Kot je zapisal v sporočilu za javnost naj bi izgubil zaupanje v direktorja mestne uprave MOM. “Že dalj časa prejemam različne očitke na nedelovanje mestne uprave tako s strani javnih podjetij kakor tudi s strani zaposlenih v MU MO Maribor. Dolgo sem zagovarjal stališče, da direktor MU MO Maribor uživa moje zaupanje. Do porušitve zaupanja je prišlo pred dnevi, ko sem direktorja MU MO Maribor osebno dobil na laži, ki jih je najprej zanikal, kasneje pa priznal. O izgubi zaupanja sem obvestil podžupanjo in podžupana,” so zapisali v izjavi za javnost. Niso pa v izjavi razkrili za kakšno laž naj bi šlo. So pa ob tem napovedali vrnitev Damjana Laha. “Delovanje mestne uprave bo potekalo nemoteno, z dne 25. maja 2016, sem za vodenje MU MO Maribor sem pooblastil Damjana Laha, ki to področje pozna in s tem povezane izzive,” je zapisal Fištravec.

Kot poroča časnik Večer so trenja med županom in direktorjem mestne uprave razburila tudi oba občinska sindikata, ki sta včeraj, ko še ni bila znano, da bo Fištravec odslovil Frasa, objavila javni poziv, v katerem sta med drugim zapisala: “Z vidika zaščite pravic in interesa delavcev ocenjujemo, da je nesprejemljivo in neodgovorno po medijih spremljati nesoglasja med direktorjem mestne uprave in vami z grožnjami po menjavi direktorja vsakih nekaj mesecev, saj ima to negativne učinke na strokovnost dela in vzdušje med delavci v mestni upravi.”

So pa z mariborske občine sporočili, da zavračajo informacije, da se župan ni želel sestati s sindikatom. “To ne drži, saj se je župan po pisni pobudi 4. maja z njimi sestal dva dni kasneje, 6. maja. Po srečanju so predstavniki sindikata izrazili želje po ponovnem srečanju, ki ga je bil dolžan sklicati direktor mestne uprave, a do sklica sestanka ni prišlo. “ Zdaj naj bi po njihovem predlog termina sestanka s sindikati podali v prihodnjem tednu.

Čakamo še na odziv Darka Frasa.

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.