13:08, ned, 19. Maj

Fištravec pozdravlja prihod Magne

Kot smo že poročali je zdaj tudi uradno “konec” ovir za projekt Magna.  Mariborski župan Andrej Fištravec pa po izteku roka za pritožbe na okoljevarstveno soglasje Arsa za projekt Magne v občini Hoče-Slivnica pričakuje, da bo Magna Steyr sedež slovenskega podjetja v kratkem prenesla iz Ljubljane v regijo investicije. 

Andrej Fištravec, župan Mestne občine Maribor.
Andrej Fištravec, župan Mestne občine Maribor.

Kot je zapisal v pisni izjavi župan Mestne občine Maribor, se bo Magnina investicija “vpisala v zavest naše regije kot tisti projekt, ki je povezal ljudi in nas vse spodbudil k aktivni udeležbi v procesu nastajanja tovarne.” Po njegovi oceni je bilo v procesu potrjeno, da je lokacija, ki so jo predlagali na mariborski občini, primerna in omogoča izrabo že zgrajene državne infrastrukture na lokaciji in v regiji.

“Ne dvomim v razvojne ambicije Magne in jasno je, da je projekt Magna Nukleus le začetek in da bo sledila tako druga kot tretja faza projekta. Zato pričakujem, da bo sedež podjetja v kratkem prenešen v našo regijo, kjer se bo tudi odvijala dejavnost,” je poudaril Fištravec. K “Upam, da se bo praksa, da se za večje projekte ustanovi podjetje v Ljubljani, čeprav se bo dejavnost odvijala na drugem koncu države, konča. Ta realnost samo kaže, kako potrebna je decentralizacija države,” je še dodal.

V regiji pa bodo morali energijo usmeriti v zagotavljanje primernega in zadostnega domačega kadrovskega potenciala, je še spomnil.

Fištravec se je ob tem zavzel tudi za spremembe zakonodaje, ki bi omogočile domačim in tujim investitorjem “predvidljive časovne okvire” za pridobitev dovoljenj za pričetek proizvodnje oz. dejavnosti. Zavzel se je tudi za zaključek insolventnih postopkov v razumnih in predvidljivih rokih, za povečanje pristojnosti občin pri razpolaganju z zemljišči in cenovno politiko le-teh ter za ustanovitev regij.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.