12:19, pon, 29. Apr

Fištravec v Moskvi o ruskem sodelovanju pri projektu ČHE Kozjak





Mariborski župan Andrej Fištravec se je minule dni mudil na gospodarskem obisku v Moskvi, kjer se je med drugim sestal s slovenskim veleposlanikom v Rusiji Primožem Šeligo, preučeval pa je tudi možnosti ruskega sodelovanja pri projektu Črpalne hidroelektrarne (ČHE) Kozjak, ki ga sicer peljejo Dravske elektrarne Maribor (DEM).

fištra1

Kot so pojasnili na mariborski občini, se je Fištravec z veleposlanikom pogovarjal o nekaterih tekočih projektih Maribora v zvezi z Rusijo, poleg ČHE Kozjak še o realizaciji doslej še neuresničenega ruskega muzeja in spominskega centra na lokaciji nekdanjega nacističnega taborišča za sovjetske vojne ujetnike v Melju.

Šeligi je med drugim predstavil tudi projekt Invest in Maribor – Welcome to Slovenia, v okviru katerega bo Mestna občina Maribor prihodnje leto organizirala slovensko-ruski poslovni forum. Veleposlanik je pri tem ponudil pomoč in delegaciji podal informacije o priložnostih, ki se odpirajo v državah osrednje Azije.

Med obiskom se je mariborska delegacija sestala tudi s podjetjem Tyazhmash, ki sodi med največja svetovna podjetja za izdelavo energetskih objektov in opreme. Na sestanku so govorili o možnostih sodelovanja podjetja pri izgradnji ČHE Kozjak. Podjetje je predstavilo svoj interes in možnosti izpeljave ter financiranja projekta, tokratnemu pa naj bi sledili še operativni sestanki.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.