03:39, pon, 29. Apr

Fištravec začel predvolilno kampanjo





Aktualni mariborski župan Andrej Fištravec, ki je na tem položaju s pomočjo vstajnikov šele leto in pol, potem ko je moral odstopiti Franc Kangler, je danes tudi uradno začel predvolilno kampanjo. Na stojnici pred zgradbo mestne občine je začel zbirati podpise za svojo vnovično kandidaturo, pa tudi za vložitev kandidature neodvisne liste.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Kot je ob tem poudaril Fištravec, je zanj še posebej pomembna lista za mestni svet, kjer Maribor potrebuje ljudi, ki bodo odločitve sprejemali brez omejevanja strankarskih interesov in v dobro razvoja mesta.

“Že od lanskih volitev nosim takratni predvolilni moto Vrnimo mesto ljudem v svojem srcu. Vse odtlej, ko so mi volivci zaupali glas, se z ekipo močno trudimo priti do tega cilja. Žal nam to pot vse prevečkrat prekriža mestni svet,” meni Fištravec, ki verjame, da znajo volivci prepoznavati rezultate trdega dela.

V zvezi s slednjimi mariborski župan meni, da jim je v relativno kratkem času uspelo ustaviti mnoge slabe prakse iz preteklosti in zastaviti projekte za nova delovna mesta, zdaj pa je treba narediti še korak naprej.

Sicer pa ga kljub temu, da doslej uradno še ni znan niti en njegov protikandidat, najverjetneje ne čaka nič kaj lahko delo v predvolilni kampanji. Med drugim ga je te dni doletela prva kazenska ovadba v zvezi s po mnenju mnogih spornimi sklepanji podjemnih pogodb s svojimi svetovalci. Fištravec je sicer na položaj prišel s pomočjo vstajnikov, a podpore teh gibanj že nekaj časa nima več.

Poletno predvolilno zatišje, v katerem večina političnih strank v mestu še taktizira, občasno zmoti le Lista za pravičnost in razvoj Stojana Auerja, ki pa se doslej prav tako še ni odločila, s kom bodo šli na županske volitve. Evidentirane imajo štiri kandidate, med katerimi je vnovič tudi Auer, a je ta dejal, da bi bili pripravljeni podpreti tudi morebitnega kandidata na državni ravni trenutno največje Stranke Mira Cerarja.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.