16:22, čet, 30. Nov

Flis zavrača natolcevanja Kaloha

Po tem, ko je na Twitterju zaokrožil zapis mariborskega poslanca in mestnega svetnika Dejana Kaloha, da je mestni svetnik Gibanja Svoboda in nekdanji direktor UKC Maribor Vojko Flis podprl odločitev vlade glede izločitve financiranja infekcijske klinike iz evropskih virov, se je zdaj oglasil Flis. Slednji ostro zanika trditev poslanca Kaloha. Med drugim naj spomnimo, da je pobudo za izgradnjo infekcijske klinike podal prav nekdanji direktor UKC Maribor. Flis je s svojo ekipo projekt do junija 2021 pripeljal tako daleč, da bi bila možna objava javnega naročila za izbor izvajalca projektne dokumentacije. Še v času, ko je vlado vodila prav stranka, v kateri je Kaloh, se zadeve niso premaknile. Sedaj se je  vlada v izogib izgubi evropskih sredstev odločila, da naložbo izloči iz okvira Načrta za okrevanje in odpornost (NOO).

Zapis Dejana Kaloha na Twitterju

“Trditev poslanca Kaloha ne drži! Ne samo, ker kaj takega nikoli nisem rekel, niti ker me na citirani seji ni bilo, temveč predvsem zato, ker sem bil s svojo ekipo tisti, ki je ta projekt infekcijske klinike, poleg projekta negovalne bolnišnice, celo začel,” se je s komentarjem odzval Flis. Ob tem pa je dodal, da so v času COVID-a združili vse moči, “da smo projekt do junija 2021 pripeljali tako daleč, da bi bila možna objava javnega naročila za izbor izvajalca projektne dokumentacije. Izdelana je bila projektna naloga in potrjena s strani stroke. Prav tako je bila za investicijo izdelana in potrjena vsa potrebna investicijska dokumentacija. Zakaj novo vodstvo od junija 2021 dalje ni sledilo naši časovnici in jemalo projekt tako resno, kot mi, ne vem! Podobno se je zgodilo s projektom negovalne bolnišnice,” je še zapisal Flis.

Flis: Sedanje vodstvo UKC Maribor, ni sledilo načrtovanim časovnicam

Flis je tudi mnenja, da sedanje vodstvo UKC Maribor ni sledilo načrtovanim časovnicam in ni izvajalo projektov tako resno, kot je to storila njegova ekipa. Po Flisovem prepričanju je krivdo za to treba iskati pri drugih vodilnih osebah, ne pa pri njem ali sedanji vladi. “In to v obeh primerih: tako infekcijske klinike, kot negovalne bolnišnice, kjer časovnice niso več izvedljive v rokih, ki jih zahteva Evropska Unija,” je pojasnil ter dodal: “krivca za to bo gospod Kaloh moral iskati pri drugih vodilnih osebah in ne pri meni ali sedanji vladi.”

SPOMNIMO: Sedanja vlada je po dodatnem premisleku zaradi neizvedljivosti končanja projekta v rokih in v izogib izgubi evropskih sredstev odločila, da naložbo izloči iz okvira NOO. Ob tem je ponovno poudarila, da investicije v zdravstveno infrastrukturo in s tem konkretno tudi Infekcijska klinika Maribor ostajajo med prioritetami vlade, vendar bo financiranje zagotovljeno iz drugih virov v rokih, ki so za izvedbo projektov realni.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav