17:56, čet, 28. Mar

Florjanovo nedeljo gasilci obeležili tudi v Rušah





Sv. Florijan – sveti priprošnik za zaščito pred požarom, upodobljen na pročeljih gasilskih domov in varuh duš pred večnim ognjem – je godoval minuli četrtek. Včeraj so se po vsej Sloveniji – na Florjanovo nedeljo – zbrali pri maši številni gasilci, med njimi so se priporočili zavetniku tudi v Selnici ob Dravi, Lovrencu na Pohorju in v Rušah. Slednjim smo se pridružili tudi mi.

Prostovoljni gasilci in gasilke Gasilske zveze Ruše (PGD Bistrica ob Dravi, Ruše, Smolnik, Sp. Slemen in Selnica ob Dravi), se je udeležilo svete maše in tudi letos zaprosilo za leto, v katerem bi beležili čim manj intervencij.

Florjanova nedelja Ruše 2017 (4)

 

 

God sv. Florjana, mučenca in rimskega častnika, praznujemo 4. maja , na dan, ko so ga leta 304 Rimljani utopili v vodi, ker ni hotel priseči pred rimskimi bogovi in tako zatajiti svoje vere v Kristusa. tako sta selniški in ruški župnik blagoslovila gasilska vozila, opremo in gasilce ter gasilke. Druženje ob pogostitvi, ki ponavadi ob cerkvah sledi tem slovesnostim, pa je bilo tudi letos priložnost za medsebojno povezovanje župnijskega občestva in krajanov.

Podrobnosti danes v Občinskem informatorju, ob 18.30, na BK TV.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.