04:53, pon, 29. Apr

FOTO: 25. praznik jabolk v Selnici ob Dravi





Včeraj, 23. septembra, se je v Selnici ob Dravi odvijal 25. praznik jabolk.

V Hramu kulture Arnolda Tovornika so včeraj, kljub slabemu vremenu, Selničani že tradicionalno praznovali praznik jabolk. Letošnjo otvoritveno prireditev so pripravili učenci iz OŠ in vrtca Selnica ob Dravi.

Program je bil zelo pester, pripravili so celo gledališko igro, v kateri so razložili, zakaj se v Selnici praznuje praznik jabolk in krona kraljico jabolk. Na prireditvi so razglasili tudi nagrajence likovnega in literarnega natečaja, ki je letos potekal pod vodstvom UNESCA, tema pa so seveda bila jabolka.

Na letošnjem prazniku jabolk so kronali tudi 13. kraljico jabolk za naslednje dve leti. Kraljica je postala Alja Hadner. Alja obiskuje III. gimnazijo Maribor, je gasilka in opravila je nižjo glasbeno šolo iz prečne flavte. Pravi, da so jo danes prevzeli občutki sreče in se že veseli,
da bo lahko predstavljala Selnico in tradicijo sadjarstva.

V avli Hrama kulture so se predstavila različna društva na svojih stojnicah in tam se je tudi nadaljevalo druženje obiskovalcev. Še naprej so lahko uživali ob glasbenih točkah ter se posladkali z jabolčnim zavitkom, ki so ga pripravili učenci osnovne šole.

Več v Občinskem informatorju na BK TV.

Foto utrinki:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.