14:56, sob, 18. Maj

FOTO: Čiščenje grafitov in umazanije na stopniščih in obokih Starega mostu

V sklopu čistilne akcije so včeraj predstavniki podjetja Kärcher začeli z odstranjevanjem grafitov in umazanije na stopniščih in obokih Starega mostu, so zapisali na družbenem omrežju Mestne občine Maribor.

Velika mestna čistilna akcija Mestne občine Maribor bo letos potekala v soboto, 6. aprila 2024, od 9. do 13. ure. Akcija bo potekala vodeno bo na dveh večjih območjih, v Krajinskem parku Mariborsko jezero in v mestnem gozdu Stražun. Na obeh območjih je bila prepoznana visoka obremenjenost naravnega okolja z odpadki. Obenem dveh velikih akcijah bodo potekale tudi organizirane skupnostne čistilne akcije po mestnih četrteh in krajevnih skupnostih.

Akcija namenjena vsem 

“V akcijo želimo vključiti čim večje število šol, vrtcev, društev, NVO in občanov v različnih vlogah – kot obiskovalci parkov in gozdov, kot stanovalci v večstanovanjskih objektih, uporabniki športnih površin, uporabniki otroških igrišč … in zaposlene v MO Maribor in njenih zavodih ter javnih podjetjih (JHMB),” sporočajo iz MO Maribor.

Akcija je namenjena vsem občankam in občanom, ki jim je pomembno, da živijo v čistem in lepem okolju. Odstranjevali bodo odpadke iz narave na javnih in funkcionalnih površinah ob vodnih virih (reka Drava in potokih), v okolicah blokov, okolicah šol in vrtcev, okolicah javnih objektov, otroških in športnih igrišč, gozdovih, sprehajalnih poteh. Kjer se je pojavila potreba, bodo odstranjevali tudi zeleni obrez in belo omelo.

Pridružujejo se tudi organizacije, društva in podjetja

Občani bodo pozvani, da ob pomoči predstavnikov dotične mestne četrti ali krajevne skupnosti v naravi pobirajo odvržene odpadke in jih nato odložijo bodisi v domače smetnjake ali na začasna (»pop-up«) zbirna mesta, ki bodo na dan posamezne akcije organizirana v vsaki mestni četrti in krajevni skupnosti.

Z akcijo se MO Maribor, organizacije, društva, podjetja in občani pridružujejo tudi vseslovenskemu dnevu prostovoljstva Dan za spremembe, ki vabi vse ljudi v Sloveniji, da sooblikujejo boljšo družbo, tako da se v svojem okolju povežejo v akcijah, ki lahko rešujejo aktualne probleme in izboljšujejo kakovost bivanja.

V petek, 5. aprila 2024, se akciji pridružujejo tudi mariborske osnovne in srednje šole ter vrtci. Več pa tukaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.