20:54, sob, 27. Apr

FOTO: Čistilna akcija v Majšperku združila lokalno skupnost





V soboto, 16. marca se je v občini Majšperk odvijala čistilna akcija, ki je združila lokalno skupnost v prizadevanju za čistejše okolje.

Občani so se zbrali na desetih zbirnih mestih (Majšperk, Ptujska Gora, Stoperce, Breg, Slape, Preša, Podlože, Medvedce, Sestrže in Naraplje), kjer so ob 9.00 začeli pobiranje manjših komunalnih odpadkov.

Akcija je plod sodelovanja med občino, osnovno šolo, vrtcem, različnimi društvi in prostovoljci, ki so se združili v skupnem cilju očistiti svoj kraj.

Kot je povedal ravnatelj OŠ Majšperk Rajko Jurgec, da je eden izmed osrednjih poudarkov te akcije spodbujanje ekološke ozaveščenosti. To podpira dejstvo, da je tudi vrtec sodeloval v zbiralni akciji, in sicer že v petek, ko so pobirali smeti v okolici vrtca na Bregu, tako da se ozaveščanje začenja že pri najmlajših.

Novost letošnje čistilne akcije je bila uporaba rumenih vrečk, namenjenih izključno zbiranju pločevink. Ta pristop je dodatno poudaril pomen ločevanja odpadkov, saj bodo zbrane pločevinke prodane, pri čemer bo denar namenjen šolskemu skladu.

Kljub temu pa je treba poudariti, da zbiranje sredstev ni glavni cilj te akcije, temveč je osrednji cilj spodbujanje trajnostnega odnosa do okolja.

Več sledi v Občinskem informatorju na BK TV.

Nekaj foto utrinkov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.