00:00, sob, 20. Apr

FOTO: Danes lahko na Pohorski tržnici do poznih večernih ur okusite slovenske gine na Festivalu GINola ali pa si kakšnega naredite kar sami





Pohorska tržnica danes gosti Festival GINola, na katerem se predstavljajo slovenskih izdelovalci craft gina. Tako lahko obiskovalci tržnice preverijo, kako dobre gine imajo, prav tako pa tudi druge pijače, kjer je gin tako rekoč obvezna sestavina.

Festival GINola je bil lani jeseni, letos pa so ga prestavili na sedanji, toplejši čas. Bojan Lunežnik iz Svaroga, kjer pripravljajo mariborske gine, je eden od soorganizatorjev tega festivala. Izpostavil nam je, da se gini med seboj zelo razlikujejo. Zagotovo zaradi tega, ker dajejo zraven različne začimbe in dodatek, pa tudi zaradi tega, ker imajo različne načine destilacije.

Na današnji GINoli lahko tako obiskovalci vse do 22. ure ugotovijo, kateri gin jim je najbolj všeč – ali bolj mariborski, štajerski, prekmurski, gorenjski, istrski, primorski ali kateri drugi. Proizvajalci namreč skrbijo, da so v ginih tudi začimbe iz njihovega domačega okolja, okusi, ki so značilni za določeno pokrajino.

Ginarji bodo obiskovalcem povedali še veliko več o ginih, pri eni od stojnic pa lahko obiskovalci sami zmešajo gin s sestavinami, ki jih imajo radi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.