08:59, ned, 28. Apr

FOTO in VIDEO: Pohorsko tržnico v Pivoli obiskali gasilci treh prostovoljnih gasilskih društev





V občini Hoče – Slivnica imajo tri prostovoljna gasilska društva: Hotinja vas, Hoče in Bohova. Vsa tri so se predstavila na Pohorski tržnici v Pivoli.

Prostovoljna gasilska društva v občini Hoče-Slivnica pokrivajo celotno območje občine, razdeljene pa imajo rajone. Med poletnimi poplavami, pospremljeni s plazovi in udori, neurji, ki so odkrivala strehe, so se še posebej izkazali.

Kasneje k sreči niso imeli hujših intervencij, eni pa so se spomnili, da pomagajo tudi pri tako majhnih, kot je reševanje muc z drevesa. Gasilska lestev je k sreči tako velika, da lahko priskočijo tudi v takih primerih na pomoč.

Pokazali so tudi svoja vozila. Nekatera so običajna, kot jih poznamo, druga pa prilagojena z različnimi moduli za različne intervencije. Prav zato lahko z njimi pomagajo tako pri črpanju vode in odvodnjavanju, gašenju požarov, zavarovanju streh, ki jih je odkril veter, ali kateri drugi težavi.

Prav vsi pa so veseli, da na takih dogodkih, kot je bil na Pohorski tržnici, pridejo do njih ljudje, še posebej otroci. Pokažejo jim opremo, razložijo, kako in kdaj se potrebuje. Vedo pa, da bo kaj kmalu tudi december, ko bodo od hiše do hiše obiskali svoje sokrajane, jim voščili lepe praznike in ponudili koledarje. Marsikje jih decembra tudi nestrpno pričakujejo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.