11:50, pet, 29. Mar

FOTO: Dars je s svojimi besedili za omejitev hitrosti postal znan po svetu, opazili so jih tudi na Eurosportu





Dars se je pridružil preventivnim akcijam za omejitev hitrosti in za večjo varnost motoristov ter na tablah na avtocestah dal nekaj domiselnih napisov. Med njimi omenja tudi našega kolesarskega šampiona Primoža Rogliča.

Napisi, s katerimi Dars tokrat skuša vplivati na voznike, da bi vozili po omejitvah, pa so zbudili pozornost tudi pri tujih voznikih, saj so napisani tudi v angleščini. Objavljajo jih na družbenih omrežjih, tudi na Facebooku in Twitterju. Tako je prišel glas tudi do Eurosporta, kjer sicer spremljajo šport.

Leave the racing to Roglič oziroma po slovensko Dirkanje prepusti Rogliču je le eden od napisov, s katerimi se zdaj  opozarja in ozavešča voznike.

Eurosport je napis opazil pri drugem uporabniku Twitterja in ga poobjavil.

Očitno pa so zadovoljni tudi komentatorji, ki vedo za uspehe Primoža Rogliča, zdaj pa bodo vedeli še, da sta v Sloveniji zdaj rpeventivni akciji, kjer policisti merijo hitrost, skupaj z drugimi deležniki pa ozaveščajo o pomenu varne vožnje po predpisih.

Pri Darsu so sicer pri objavi, da imajo nove napise, zapisali: “Ta teden potekata preventivni akciji za zmanjševanje hitrosti na cestah in za večjo varnost motoristov. Policisti po vsej Sloveniji poostreno nadzirajo hitrost, pričakujte jih tudi na cestah, ki jih pogosto uporabljajo motoristi.” 

Nekaj napisov: Dirkanje prepusti Rogliču; Življenje je lepše, če ne hitiš; Divji v srcu, previden na cesti; Zmeren gas seže v deveto vas.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.