16:51, pet, 3. Maj

FOTO: Dijaki SŠGT uspešni v Beogradu





Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor (SŠGT) je na mednarodnem srečanju gastronomskih-turističnih šol v Beogradu osvojila tri zlata odličja. Tekmovanje je potekalo med 27. in 30. septembrom.

Na tekmovanju so bile prisotne ekipe dijakov iz Srbije, Črne gore, Bosne in Hercegovine, Slovenije in Hrvaške.

Dijaki SŠGT Tonja Horvat, Nuša Prejac, Martina Kovačič, Teo Benkovič, Sebastjan Zögling in Luka Janžekovič, so z mentorji Bojano Korez, Matejem Arnugo in Sebastijanom Žitnikom na tekmovanju poskrbeli, da se na šolo vračajo zlata odličja. Mariborski dijaki so pod strokovnim mentorstvom tekmovali v vseh kategorijah in dosegli vrhunske rezultate.

V kategoriji “Priprava svečanega pogrinjka za poslovno kosilo” sta dijakinji Tonja Horvat in Nuša Prejac pripravili pogrinjek vreden zlatega priznanja, medtem ko je Horvatova v kategoriji flambiranje poskrbela še za eno zlato plaketo.

FOTO: SŠGT Maribor
FOTO: SŠGT Maribor

V kategoriji “Priprava nacionalne jedi” sta zlato priznanje prejela dijaka Teo Benkovič in Luka Janžekovič, zlato priznanje za pripravo sladice pa je prejel dijak Sebastjan Zögling.

Dijaki SŠGT so blesteli tudi v kategoriji “Priprava in predstavitev turističnega aranžmaja domačega mesta” in “Turistični spominek”. Zlato priznanje so prejeli Nuša Prejac, Tonja Horvat in Martina Kovačič.

Ponosni smo na dijake, ki so s svojim znanjem, nastopom, pridnostjo in predanostjo pokazali vse najboljše, kar smo jih mentorji naučili na šoli z okusom, na SŠGT Maribor,” so sporočili iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.