12:05, tor, 30. Apr

FOTO: Doživljajsko igrišče in Mali betnavski gozd sta danes kipela od dobre volje in optimizma prostovoljcev, otrok in staršev





Nina, Sebastijan in drugi prostovoljci so danes za tri ure odprli Doživljajsko igrišče v Mariboru. To je sicer zaradi tega, ker niso dobili odobrenih sredstev na ministrstvu za socialne zadeve, začasno zaprto. A danes so se vseeno lotili tradicionalne čistilne akcije Malega Betnavskega gozda in Doživljajskega igrišča.

Ekipa prostovoljcev se je zbrala ob 10. uri, zavihala rokave in se lotila dela.  Tako odrasli kot otroci so pobrali nekaj smeti iz Malega Betnavskega gozda, grabili listje, ga odvažali s samokolnicami in poskrbeli, da je gozd spet čist in urejen.

V gozdu je mrgolelo ljudi, otroci so bili navdušeni, da lahko tudi oni pomagajo, sploh zaradi tega, ker se v gozdu in na igrišču že leta družijo s svojimi prijatelji, znanci, se učijo mnogih veščin in vrednot. Ne samo prijateljstva, ampak tudi, da si drug drugemu pomagajo.

Izjemno pa jih je razveselilo, da so vrata Doživljajskega igrišča bila odprta na stežaj. Tako mali kot veliko otroci so se tudi tam lotili dela. Nekateri so čistili star avtobus, v katerem je sicer knjižnica in prostor za druženje. Umili so okna, ga pometli in uredili.

Skupaj z odraslimi so umili oder, prizorišče za nastope, preverili, kakšen je vrt, zalili rastline, namestili nazaj  udobne stole z blazinami za posedanje v senci in osvežili peskovnike. Grabili po ttleh, očistili vse stole za posedanje, urejali mizarsko in lesarsko delovišče, očistili prostor, v katerem imajo sicer malo starejši otroci postavljeno mesto.

Prostovoljca Peter in Nejc sta zavihala rokave in sežagala debla božičnih dreves, ki jih sicer vsako leto dobijo, tako da bodo iz manjših delov in vej imeli veje za taborni ogenj, večje dele debel pa bodo uporabili za sedeže ali za kaj drugega.

Doživljajsko igrišče je kipelo od dobre volje in optimizma prostovoljcev in prostovoljk, staršev in otrok, ki so več let že obiskovali igrišče in park. In danes se je videlo, kako zelo je potrebno, da se doživljajsko igrišče ohrani. Otroci so trumoma, v skupinah prihajali in sami poprijeli za orodje, krpe in pospravljali, čistili, delali. Prav tako tudi odrasli.

In ponavljali naši ekipi in drug drugemu, da želijo, da Doživljajsko igrišče spet odpre svoja vrata v naslednjih dneh, tednih, mesecih. In kaj pravi ekipa? Na Facebooku so zapisali, danes pa se v Malem Betnavskem gozdu in na Doživljajskem igrišču zahvaljevali vsem, ki so prišli pomagati očistiti igrišče in park, veseli in hvaležni so, da dobivajo predloge za rešitev situacije in da na bančni račun kapljajo prispevki za delovanje igrišča.

Danes je 6. april, ki ga Slovenska Filantropija označuje kot Dan za spremembe, po vsej Sloveniji so v razne akcije vključeni prostovoljci in prostovoljke. Vsem tem, ki so bili danes v Malem Betnavskem gozdu in na Doživljajskem igrišču v Mariboru, se ekipa Zavoda Igrišče zahvaljuje, da so prišli in pomagali.

Spomnimo, kaj se je zgodilo:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.