04:27, sob, 4. Maj

FOTO: Društvo Melisa iz Korene ob dnevu Zemlje pripravilo izmenjavo sadik in semen





Ob dnevu Zemlje je bilo v Koreni na zeliščnem vrtu, ki ga ureja Društvo Melisa veselo in polno ljudi, ki so prišli na izmenjavo sadik in semen, ki ji je sledilo še predavanje Miše Pušenjak.

Društvo Melisa že dlje časa skrbi za zeliščni vrt, ob tem pripravlja tudi dneve odprtih vrat, tako da lahko obiskovalci več izvedo o vzgoji zelišč in tudi njihovi uporabnosti. Imajo tudi razstave, organizirajo razne delavnice in predavanja. Pomembne pa so jim tudi izmenjave sadik in semen.  Takšne, ko so jih pripravili tokrat ob dnevu Zemlje.

Irena Lenič, predsednica Društva Melisa, je poudarila pomembnost izmenjave sadik in semen, predvsem zaradi semen, ki jih prinesejo tako članice kot tudi obiskovalke. Miša Pušenjak je izpostavila, da je treba avtohtone rastline ohraniti, to pa se lahko zgodi prav s takšnimi izmenjavami. Poudarila je še, da je skrb za semena ena najbolj pomembnih dejavnosti in tudi med najbolj zahtevnimi.

Miša Pušenjak
Irena Lenič, predsednica Društva Melisa

Med udeleženkami je bila tudi priznana Marija Trep, ki se že vrsto let bori za zdravo prehrano. Prav tako tudi članice miklavškega Društva za zdrav način življenja Glog, v katerem se trudijo, da bi tudi one imele zeliščni vrt – prav pri izmenjavi sadik so lahko nabrale sadike, ki jih lahko posadijo v vrtu.

Marija Trep

Izmenjava sadik in semen je bila dobro obiskana, na voljo je bilo več različnih sadik od buč čajote do rož, zelišč, prav tako tudi nekaj semen.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.