20:21, pon, 22. Jul

FOTO: Evropski zeleni izvolili novo vodstvo, Vesna – zelena stranka prvič s svojo delegacijo





Evropska zelena stranka je na rednem in volilnem kongresu izvolila novo vodstvo.

Kongres, ki je v teh dneh potekal v glavnem mestu Latvije, Rigi, je minil v načrtovanju takojšnjega reševanja energetske krize in zagotovitvi prehranske varnosti v Evropi in širšem svetu.
Več kot 350 udeležencev kongresa zelenih strank iz cele Evrope je poleg vprašanj, ki v tem trenutku postavljajo Evropo pred največje izzive, izvolilo tudi novo vodstvo. Evropske zelene bosta v prihodnjih dveh in pol letih vodila so-predsednika Melanie Vogel iz Francije in Thomas Waitz iz Avstrije.

Prvič na kongresu Vesna – zelena stranka 

Thomas Waitz je poudaril: “Varnostni, energetski, podnebni in ekonomski krizi je skupna uporaba fosilnih goriv. In tu lahko začnemo iskati rešitve za vse.” Kongresa se je prvič udeležila tudi delegacije Vesne – zelene stranke, ki je ob tem napovedala oddajo uradne prošnje za sprejem stranke med polnopravne članice evropskih zelenih strank. Na ločenih sestankih s predstavniki zelenih strank iz Nemčije, Avstrije, Hrvaške, Nizozemske, Francije in Belgije pa dogovorila konkretne korake za prihodnje sodelovanje na področju gospodarstva, kmetijstva, prometa in okoljskih politik.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.