23:55, ned, 5. Maj

FOTO: Gala koncert Vrtca Ivana Glinška Maribor





V čarobnem večeru glasbe in dobrodelnosti je Vrtec Ivana Glinška Maribor priredil izjemen dogodek, ki je stopil v ospredje kot vrhunec povezovanja umetnosti, solidarnosti in srčnosti. Gala koncert, ki je potekal v Slovenskem narodnem gledališču Maribor, v veliki dvorani Ondinne Otta Klasinc.

Na koncertu je sodelovalo 170 predšolskih otrok in 60 zaposlenih vrtca. Vabilu po sodelovanju, so se z veseljem odzvali slovenski glasbeniki in ga podkrepili z dobrodelno noto: Neisha, Alenka Godec, skupina Leonart in 6pack Čukur.

VIR: Vrtca Ivana Glinška Maribor

Velika dvorana je zasijala v toplih barvah, polna pričakovanj in radovednosti. Občudovali smo nastope vseh otrok in mladih umetnikov, ki so z glasbenimi točkami in plesom navdušili občinstvo. Spremljali smo njihov talent in predanost, ki sta jasno pokazala, kako pomembna je umetnost pri izražanju čustev in gradnji mostov med ljudmi. A več kot le glasba je bil poudarek na sporočilu solidarnosti, ki ga je nosila vsaka nota te sočutne melodije.

Posebna nota večera je bila povezava s humanitarno organizacijo

Med občinstvom so svojo podporo izrazili tudi Ministrica za digitalno preobrazbo; ga. Emilija Stojmenova Duh, podžupan Mestne občine Maribor g. Gregor Reichenberg, direktorica Pokrajinskega muzeja Maribor, ga. Mirjana Koren, Direktor Mednarodnega inštituta za psihoterapijo in uporabno psihologijo, g. Sebastjan Kristovič in še mnogi drugi.

Posebna nota večera je bila povezava s humanitarno organizacijo – društvom za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan. Med občinstvom sta vneto podpirala nastopajoče tudi ustanovitelja društva Gregor in Nina Bezenšek. Skupna vizija je bila združiti moči in ozaveščati ter podpreti družine in otroke, ki se soočajo z izzivi redkih bolezni.

VIR: Vrtca Ivana Glinška Maribor

Ravnateljica Ester Mlaj je goste nagovorila s pretanjeno izraženo željo, da nas otroci s svojo nežnostjo, nedolžnostjo in ranljivostjo ponovno spomnijo, kako pomembno je, da empatija okrepi sočutne medsebojne odnose in nam povrne upanje v boljši jutri. Njene besede so se dotaknile srca vsakega prisotnega, saj so odražale bistvo dogodka – združiti ljudi v ljubezni in podpori do sočloveka.

Dobrodelnost je bila ključnega pomena tudi za občinstvo, saj so se lahko v okviru dogodka vključili v zbiranju sredstev za društvo Viljem Julijan. S tem so obiskovalci koncerta izkazali svojo povezanost z dobrodelno misijo ter pokazali, da vsak prispevek šteje in lahko naredi razliko v življenju otrok, ki potrebujejo podporo.

Gala koncert Vrtca Ivana Glinška Maribor je tako bil več kot le glasbeni dogodek. Bil je izraz ljubezni, sočutja in solidarnosti, ki nas je vse povezal v skupno poslanstvo, da ustvarimo boljši svet vse nas.

Ta večer je bil opomin, da lahko že majhni koraki otrok, obogateni s čustveno močjo umetnosti, naredijo veliko razliko v našem svetu. Ravnateljica vrtca Ester Mlaj je zaključila svoj nagovor z mislijo: “Dovolimo si sanjati o Svetu, kjer so sočutni medsebojni odnosi prvina bivanja in kjer je empatija vodilna vrlina. Samo skupaj lahko stkemo boljši jutri za vse nas, če seveda začnemo pri sebi, tukaj in zdaj.”

VIR: Vrtca Ivana Glinška Maribor
VIR: Vrtca Ivana Glinška Maribor
VIR: Vrtca Ivana Glinška Maribor
VIR: Vrtca Ivana Glinška Maribor
VIR: Vrtca Ivana Glinška Maribor
VIR: Vrtca Ivana Glinška Maribor
VIR: Vrtca Ivana Glinška Maribor
VIR: Vrtca Ivana Glinška Maribor

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.